Friday, December 31

laha betol

hari ni heavy snow.. so berjalan dr rumah ke hentian bus cukup menyeksa kan.. sb snow akan masuk mata.. bila smpai hentian, qyum cakap.. 'seronok kan maaa??? snow ni jatuh2 atas muka kita?' oiiiii anakku.. ko tak sejuk ke??? (tapi qyum mmg jarang sgt komplen psl weather ni sbb dia mmg suka sgt snow)

dah tu plak dok tnggu bus satu hal.. lambat plak bus ni.. dekat 15 min bersejuk kat luar sambil tnggu bus.. baru la sampai... aku ni mmg tak suka duduk sangat dalam bus ni... sbb korang pk orang2 poland ni wangi sgt ke??? idak weiiii... teruk dari bangla pon ada... ntah kenapa ada jugak org diorg ni tak tau kewujudan 'deodoran'. hehehhee... qyum pun suka berdiri jugak.. tapi sbb lambat lagi nak smpai... aku soh qyum duduk.. boleh sorang mamat ni.. umur dlm 30-an pakai mmg smart la.. pakai sut.. tie bagai.. baju sejuk pon mcm bergaya la.. leh tak bg anak aku duduk sebelah dia.. dia langsung tak nak berganjak..LAHAAAAAA    NAT tak?? aku mmg hangin betoi.. aku ckp kat qyum.. jgn duduk dgn org celaka makan babi ni dik.. (marah benor aku.. tp bukan depa paham pon)..

qyum pun mcm pasrah je la kan.. pastu sib baik next hentian ada yg turun.. and qyum pun dpt la duduk akhirnyaa... dok negara org ni.. mcm ni la.. kadang kita mmg akan dipandang rendah.. tengok muka kiteorg ni muka asian.. so diorg pk kite ni miskin.. "haluuuu kakak abang!silap2 elaun aku lagiiiii banyak dari gaji korang dua bulan tau?' dah la salu org pandang atas bwh kiteorg ni kalau naik bus...

sekian entry meroyan :)

Thursday, December 30

entry untuk mama..

mama,

yong dah beli ini!!!!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


jangan jeles k??? hahahhahahah...

p/s: alat uli tepung tuh tidak ada rupenyaaa... bende tuh model lain... so tak dpt la nak eksyen lebih sikit kat mama.. hehehehhe...

cerita katun

aku kalau balik rumah mmg tande can laaa nak tgk ceta aku.. konpem manjang rumah tu.. kalau tv tu boleh nanges.. dah lama nanges gamaknyaaa.. asyik ceta katunnnn manjang... dia dh siap hafal cenel mana katun... budak2 ni.. walaupun ko bagi katun bahasa apa pun.. layan je dorg kan??? aku tension tgk katun dlm bahasa yang aku tak paham.... semua katun dia dlm bahasa dia.. takde pun dlm bahasa inggeris.. so ssh la nak paham.. apa yg dia cakap..

cakap pasal bahasa dia... kalau ko g tgk wayang kat poland ni... mmg semua katun dia di alih bahasa ke bahasa polish.. SEMUA katun! aku bebaru ni p tengok la rapunzel..(tak baru gak la.. minggu pertama aku baru sampai kat warsaw) tapi aku pelik apesal laaa nama dia zaplatani plak dah.. aku pon beli je laa.. bila masuk... kagumnyaaa tengok wayang dia.. punye la besor nak gila.. aku g tengok kat Multikino Zlote Tarasy. series lawa tempat ni.. ala ala dah nak tgk teater dah perasaan diaaa :)

tapiiii... rerupanyaaaaa.. ceta dalam bahasa polish.. aku sms pegawai aku..dia ckp.. mmg la katun kat sini semua dialihbahasa ke bahasa polish... kadang2 movie lain pun dorg alih bahasa.. ekot nasib kita laaa... so... terpaksa.. layan je la ceta ni... :)

Tuesday, December 28

kasut qaiyyum

semalam pegi arkadia shopping mall... kata nya mall paling besor di eropah.. tapi aku rasa pavillion lagi besor kot.. :) (malaysia tanah tumpah darahku!!) dah plan mmg nak cari kasut qaiyyum... yg dia selesa n senang nak pakai sendiri... hari tu memula sampai mmg aku belikan kasut murah dlm belas belas je kot T_T sbb maknya nak jimat cermat belikan kasut kat Carrefour je pun.. mcm dlm gambar bawah ni.. senang nak pakai.. zip n cerut je.. tetapi masalahnya.. bunyi bising.. bila jalan tu.. mcm bunyi lopong tau.. bising lah!smpaikan aku soh dia pakai stokin and selipar je kat opis..




ni kasut dia pakai masa memula dia sampai... kasut timberland ni aku beli dari mimi.. murah je mimi jual.. tapi dia komplen susah nak ikat tali la.. pastu dia komplen sakit kaki la... so mak nya belikan kasut murah kat atas tuh.. :)



ni lak kasut baru dia yg aku cakap baru beli tuh.. kasut geox ni.. maknya pun tak berani nak beli utk diri sendiri.. sale 10% dapat la dalam 242.10 reger dia.. kira murah la.. sbb aku rasa kat malaysia harga bukan2 je dia jual.. haihhh.. so far dia pakai senang and dia suka sgt kasut ni.. dia cakap stylo.. huhuhuhu..




maknyaaa????pakai je la qistina oiiii.. boot MNG ko tuh sampai buruk.. (tapi aku dok survey2 jugak kasut lain..cuma yang ni jugak yang sedap pakai )

Monday, December 27

kucing kami nama ninja!

ni kucing kami nama ninja. kucing ni kucing poland.. keluarga melayu dh angkat dia since tahun lepas.. skg ni gemuk yarabi... budak ninja ni.. susah nak angkat dia.. tak larat.. :) enjoy pikca!

 makan sepah sepah ninja ni!


 mcm atuk je ninja ni.. tak pandang kameraaa :)


 abang tak layan ninja main sbb sibuk tgk katun


 ninja main cak!


hello, nama saya ninja!!

Friday, December 24

salji dah cair :)

since semalam lagik aku perasan salji mcm dah melting sikit... tadi pagi aku nak p keje aku tgk mmg salji depan rumah aku dah sikit (cair).. qaiyyum memang kecewa la.. sbb baru je beli sled utk dia main cuti krismas ni.. aku beli kat tesco murah je... 8.99 je.. yg dia nak 49.99 hahahaha.. yg kayu punye siap ada tali.. tnggu nak oiii...mak ko belom dpt elaun lagi niiii

ni aku gugel tp kami beli kaler merah n potongan seakan akan
so harap2 esok pagi... ada banyak lagi la salji.. kalau tak bising anak teruna aku.. (dia dah ajak main since dar 2 hari lepas aku janji tunggu cuti krismas baru boleh).. bila salji dah cair ni.. baru la.. jalan pun clear.. cuma mcm becak sikit la... pastu byk po po anjing merata2.. sbb ada tuan anjing yang bengap dia tak kutip po po anjing yg berak dlm salji ni.. T_T haihhh...
nnt kalau ada kesempatan aku buat entry main sledding ni.. harap2 dapat laaaa... anak aku main sledding ni..  :)


Tuesday, December 21

Workstation

Morning! Hari ni aku and Qaiyyum sampai opis awal sbb nak elak jem.. Hari ni lancar je jalan.. kul 7.05 pagi dah sampai.. :) Sampai-sampai bagi anak breakfast dlu.. Hari ni dia breakfast serunding daging dengan nasik impit.. Berguna serunding daging ni..aku series tak suka serunding..tapi sampai sini.. telan jugak la.. terpaksa la.. kalau tak nnt ko lapar je la.. kan... Hari ni belom ada keje lagi.. dah check email tapi belum ada email yg memerlukan tindakan.. Maybe hari ni buat filing lagi la kot.. :) Dah lama tak buat filing.. Semalam satu file dah siap.. Rasanya dah setahun lebih gak la tak buat filing.. :) 



Chatting dengan adik aku.. dengan Boifren.. 
Atie!tgk tu anak patung mu bagi aku.. aku letok kat opis :) 
Jia Jen!beg coach u bg i tu sangat berguna okeh!!!!!
Ada air mineral yang aku cilok dari hotel :) Sini kena byk minum air kosong.. Qaiyyum pun dah di ajar bykkan minum air kosong.. Ada hp Malaysia n hp Poland.. Ada kamus.. and yang paling penting boleh online!!!!! Boleh berhubung dengan orang orang yang disayangi... Hurmmmmm :)


Monday, December 20

Mampu!Mampu!

Last week aku ada beli beberapa barang dapur (sayur-sayur) kat Carrefour kat satu shopping mall sini.. Masa tu aku duduk lagi kat Hotel Intercontinental ni.. Nasib la shopping mall tu sebelah hotel je.. So dok beli macam-macam.. Time nak bayar tu baru perasan yg aku ni balik hotel jalan kaki.. brg aku beli tu byk and berat.. (sini kalau plastic bag kena charge tau, kalau nak shopping sila bwk plastik sendiri)

Aku pun buat la satu beg isi yg ringan kat Qaiyyum sbb tak larat aku sorg angkut semua.. bila dok angkat tu.. ya ampun.. series berat aku punye plastik.. Yang Qaiyyum lak sbb baju dia pakai pun dah hazab berat.. ni nak kena angkat plastik beg.. mmg la kesian jugak.. tapi dabel triple kesian kat mak dia lagi la kan? hehehe..

Masa jalan sikit aku benti..sbb letih angkat berat and tangan pun sakit.. Jalan sikit benti..jalan sikit benti.. sampaikan Qaiyyum yg masa tu depan aku jerit kat aku.. "Bersemangat!Semangat!!Mampu!Mampu!" aku jadi tergelak la sbb dia leh jerit bagi kata semangat kat aku.. ewahhhh.. mentang plastik ko ringan kannnn.. hehehe...

So.. Moralnyaaaaaa... beli sikit2 laaa.. awak tu takde kereta..jalan sana sini naik trem/bus.. :)


ni la shopping mall yg besor penat aku jalan.. btw, ini bukan shopping mall paling besor kat warsaw, ada satu lagik nama arcadia.. paling besor di eropah kata depa.. aku g sekali je.. pastu jalan sikit sgt and balik je.. :)

Tuesday, December 14

Tuan Tanah




Tuan Tanah depan Opis.. Credit to Budak kecik yg snap :)

Monday, December 13

as long as he's happy!

Hari Pertama Kerja

banyak benda nak kena belajar, so tak dapat nak update lagi..nnt dah free akan update n masukkan gambar mana yang sempat snap.. btw, dah lama tak join/main blog2 ni..jd mcm lupa plak..and agak kekok.. esok dijangka -10.. haihhhh..larat ke tak nak hadapi ni.. :(

Friday, December 10

bermulanya..

9 disember 2010
good luck to me!
:)