Thursday, January 27

roti telur

hari ni qaiyyum bekal roti telur bentuk bear ke sekolah.. korang nak sikit? ;p

Tuesday, January 25

id aku dan qaiyyum

kalau duduk sini..kena ada permit keje or id.. macam kes aku.. aku ada id..masa nak g snap gambar id ni, mmg la buat aku nak tergelak.. aku dh jangka hasil dia mcm ni.. aku pun malas nak snap semula... so lantak ko la... pakai laaaaaaa id tuh smpai abis tempoh 3 tahun ko kat sini qistina oi!!!!! haa.. nak gelak boleh.. tapi gelak dalam hati tau..gelak kuat2, nanti kecik hati aku!

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


makan makan di malaysian's residence

PERHATIAN : ENTRY NI MUNGKIN ADA SEDIKIT BANYAK GAMBAR :)

hari sabtu lepas, residence ambassdaor aku ada buat buat makan... saja panggil student gathering and buat buat makan... hurm.. ramai gak student yg dtg tlg masak-masak.. 1malaysia sgt menu kami sbb ada makanan india, ada makanan melayu, ada makanan cina.. mmg best la.. pandai bebudak ni masak... terasa kerdil je aku ni... :) korg tengok je la gambar k.. aku hr ni konon nak bykkan entry tp malas sgt nak menaip.. bole? heheh

 bende alah tu namanya puree (aku tatau ejaan mcm mana) aku byk sgt makan bende lain.. aku tak sempat rasa bende alah ni.. :( sayang betol sbb adik adik student ni gigih nak buat bende alah ni.. nak buat bkn senang tau...

 ni mmg aku rasa nak nanges.. tiramisu dia superb!pandai betol bdk2 ni buat... haihhhh.. pastu kek cekelat ujung tu aku tak sempat makan jugak... :( pastu ada murtabak..officer aku buat...sedapsss! dan ada cekodok lemak manis letak jagung..pon sedaps!

 haaa..ni ayam bakar.. adik adik lelaki mmg ada bakar kat luar rumah tapi mcm dh tak sempat sgt kan.. so dorg bakar dalam oven (dua oven k) dan jugak bakar dlm microwave.. utk back up.. huuhuhhuuh

 ni tak semua kasut lg yg ada k...

 tart cekelat tu pun aku xsempat makan...puding karamel pon.. kek lobak tu pun :(

 roti canai!!!!!!aku siap tapau bawak balik ;p

 ikan peek a boo.. hahhaha... ikan ni menyorok bawah sayur2 tuh.. ;p

 kc aku berucap sikit.. eh?ke dia jadik mc..aku lupa...

 ambassador aku berucap sikit..bg amanat sikit...

 student dari krakow, poland berucap...

 student dari krakow, poland berucap...

 ni student kecik mana ni tersesat kat sini????;p student Internatioanl European School ;p

 bebudak tgh amik makanan


 *
*
*
*
haaa..byk lagi lauk yg takde ni,, mcm nasik planta..nasik putih.. lauk ayam bakar tu aku tak snap kat sini.. pastu lauk dal yg superb.. ada mee kuah yg awesome gak! ape lagi ek.. haaa. kari kambeng. kari ayam.. arghhhh..banyaknya makanan!!! (aku lapor..g masak megi jap...)
*
*
*
*
*

waktu untuk menapau!!!byk gilos k makanan.. hehehe.. so suruh bebudak ni tapau je la.. aku?? tapau gak.. tapi aku tapau roti canai dgn ayam je.. hehehhe




nanti kita jumpa semula time makan makan chinese new year okeh??!!!

haiwan peliharaan :)

haaa...org kat poland ni.. ramai bela anjing..ada yang tambat anjing luor rumah..ada yang bwk masuk dalam.. aku mmg ada bela jugak..tapi bkn ajing.. spesis kucing.. ;p ingat lagi kucing kiteorg???? haaa.. ni aku bela lagik sekor... tua banyak dari ninja... baru je aku bela start 18 jan hari tu.. sorry laaa.. baru sempat nak upload gambo.. :)

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

so...yg tu ninja jr.. gambar atas ni ninja sr. la! ;p

presentation

hari ni qaiyyum kena buat presentation kat depan kelas. tajuk dia haiwan yg paling dia suka.. aku semalam dh print siap2 gambo ninja dia tuh.. hehehe... so enjoy!

video

homework qaiyyum

ni adalah video qyum pagi semalam...masa tgh tunggu bus sekolah dtg amik.. aku tanya balik homework yg cikgu soh ingat..sbb malam sebelum tu.. ada student ajar dia menghafal homework ni..

video


aku tak reti la nak upload video ni.. mcm pecah2 je aku tgk.. nak kecikkan mcm mana ek???

Friday, January 21

sebulan yang lalu

ini berat aku masa minggu pertama aku datang ke poland.... memang aku sendiri terkejut dgn berat badan aku.. sebelum aku posting aku telan semuanya.. aku mmg seboleh2nya cari makanan yang nak aku makan.. hasilnya ini laaaa....


70kg ye..


sekarang??hehehehe..aku tak nak la snap gambar sbb accurate sangat scale yg aku beli tuh.. siap dgn berat air..fat ko brp semua... dia boleh kira.. aku beli kat kedai nama rossman... rossman ni ala ala guardian la... murah je pun.. (nak dibanding di malaysia okeh) dalam 59.90zl aku beli.. kalau convert duit mesia pun dalam rm62-63 je pon.. tapi aku nak jugak bgitau korang berapa berat aku skg.. hehehe...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
konon suspen la kan buat cenggini?? chait!
*
*
*
*
*
*
*


66.5 kg!!!!!!


mengimbas kenangan

hari tu aku bukak Facebook adik aku tag gambar bawah ni.. :) gambar ni holiday kat Langkawi tahun lepas.. Tadi Qaiyyum tengok gambar ni...dia cakap mcm ni:

'Kenapa Qaiyyum tak gembira dalam gambar ni?Ishhh..Qesha ni mengada lah mama dalam gambar ni'


Hahahahhaa..Anak dara aku memang agak mengada kalau dia pose.. Ekot mama dia gamaknya.. hehhee.. Jap aku carik gambar2 gedik pose Qsya..




kaannnnn???ada je dia gedik pose dia.. byk lagi gedik pose dia.. tapi aku kena cari dh folder hardisk aku.. haaa.. tu mmg masalah besar lah.. hmmm.. apa agaknya cerita anak dara aku ni?? dpt bekas laki gila.. tu yg susah.. aku sms byk kali tanya psl anak.. memang dia tak reply buat keras dia je.. dah la sebelum pergi sini biawak tu mmg tak bg aku jmpa sha langsung... :(





























Qaiyisha Marami, mama rindu Sha.. sangat! :(
 

Wednesday, January 19

jalan-jalan oldtown warsaw

kalau aku rasa aku malas nak ceta panjang tapi tepek gambar je.. boleh tak??? hari ni mcm malas sikit nak menaip setelah aku gigih menaip 30muka surat semalam.. hehhe.. enjoy the pikca!!!!lagi satu..jangan muntah ye..sbb aku tepek byk dari biasa gambo dalam ni.. hehehhee