Thursday, May 19

Day 18 - 5 things that irritate ME about opposite/same sex

ahaaa... udah hari ke 18 ye... series aku draft bende ni baru semalam.. bukannya 3-4 hari yang lepas macam entry yang lain. hehehehe... nak keje senang kan.. bila ada free time tuh... zassss aku draft kan 2-3 pastu post scheduled je.. senang!

apa bende yang aku jelik / menyampah / bosan dgn OPPOSITE sex

  • aku nyampah lelaki yang bajek cute. buat muka2 cute. konon ko cute n hawt! hahaha.. contoh mcm ada bebudak laki yang nak jadik ala ala k-pop tuh.. aku baca kat beautifulnara.com pasal bebudak nak jadik ala ala k pop
korang tgk bdk baju putih belah kanan yg lentok tu..idak ke gaya mintak panampau? kekeke
  • aku rimas dengan lelaki yang asyik nak bercerita tentang diri dia je... chatting ke ym ke sms ke atau lepak2 jmpa ke.. asyik cerita psl ko jeee... aku ada sorang kwn... (syukur alhamdulillah aku dh lost contact dgn dia) sikit tanya... elok tak baju i... rambut i okeh tak mcm ni... sesuai ke rambut i mcm ni.. u rasa i ensem tak? yucks! hahahahah... penah aku lepak dgn jihan n boifren dia.. mamat ni call aku ajak jmpa semata2 nak soh aku komen psl potongan rambut dia.. bole?
  • pastu lelaki yang lagaknya macam ko angel giler... cakap nasihat pasal kehidupan.. pasal agama.. kan main lagik... alih alih ko pun sama jugak.. berlakon je lebey! ohhhhh.. tolong lah!!! rimas!
  • suka cakap lucah all the time.. apa masalah korang ni?ce cerita sikit... kesian kan kat korang2 yang macam ni...
  • (fuhhhhh last dah ni kan? :p) aku tak suka lelaki yang miang nak mampos... abis semua kawan2 aku ko nak buat jadi awek simpanan ko.. eh? aku cakap psl diri ex aku ke? lol!
apa bende yang aku jelik / menyampah / bosan dgn SAME sex
  • aku tak suka pompuan yang gediks giler... yarabi.. sampaikan ko ni tatau malu ke?tolong la behave.. nak gedik takpe.. jangan depan kami2 kawan ko ni.. boleh tak? gediks belakang tabir je la... jgn tunjuk kat orang...
  • gediks dengan attention seeker sama ke wei? aku rasa mcm tak laaa kan? 
  • ko nak nampak angel.. ko janganlah burukkan kawan ko.. aku penah jadik mangsa... sudahnya boifren dia pikir aku la yg jahatnyaa.. sedangkan gf ko ketua syaitttttooonnn kot?
  • yang emosi 24jam.. sampaikan kita pun jadi rasa bersalah nak tegur ke tak.. pastu buat muka.. pastu nak tunjuk sangat kaannnn ko emosi.. abis semua org sekeliling ko jadi mangsa.. babe... jgn salahkan emosi gila ko tuh.. everyone ada masa down dorang but pls... jgn la over.. sekian..
ehhh??? empat je ke?? hahahhaa.. sebab pompuan baik sikit dari lelaki. lalalalaalla~

Wednesday, May 18

kisah teksi poland tuuuu

kan dua hari lepas aku cerita pasal teksi poland tuh... cekik darah betul.. udah la awak yang salah.. awak salahkan kita plak.. bagi aku copy paste cerita tuh.. bagi ko rang paham okeh..

*************

Teksi Poland lagi

Aku sekarang dalam teksi nak balik rumah. Aku dah cakappp alamat aku elok-elok kat pakcik ni. Dia kata dia tau. Alih-alih ntah mana mana dia bawak aku ni. Bil teksi pun dah cecah tinggi. Aku tak reti cakap polish. Dia tak reti cakap english. Elok sangat la kan? 

Pastu aku call Walenty, local staff kiteorang.. Dia cakap la dengan Walenty dalam bahasa polish.. Si qaiyyum udah gelak- gelak.. 

Aku tanya kenapa dik? Adik paham ke? Anak aku cakap yang pemandu teksi ni cakap salah aku sebab aku cakap tak terang.. Pastu dia kata aku ni bkn cakap rumah aku kat Wawer.. Wah! Salah aku plak.. Tadi ko cakap ko tau ko paham rumah aku kat mana.. 

Alahai.. Sib baik la aku ada Qaiyyum ni haaa.. Yang paham bahasa polish.. Tapi apesal selama ni aku tnya dia asyik cakap dia tak pandai bahasa polish?? Hurmmm.. Sesuatu sangat!!!!! 

P/s: benci lah kena bayar teksi ni mahal sesia je! 

Wyslano z BlackBerry® w Orange


*************

masa aku post entry ni.. aku dalam teksi lagik tau... rupanya pas dia bercakap dgn walenty tuh.. tetap la salah weiiii... ntah memana dia bawak aku.. sampai ke kawasan miedzynarodowa... uwaaa!! apalaaa bengap benor.. rumah aku area ul.narodowa.. ko bawak ke miedzynarodowa kenapa???? aku dah fed up aku angguk je bila dia ckp polish dgn aku.. aku turun siap bayar and aku blur aku kat mana.. malas la aku nak hadap duduk dlm teksi dia... aku byr 52zl okeh :(

pas aku turun teksi tuh.. aku nampak flyover dekat jalan besar miedzynarodowa tu.. mcm familiar.. jalan kaki la kami anak beranak.. lebih kurang dekat 1 km kot jalan kaki... anak aku komplen dh letih.. aku pun sampai ke bus stop saska.. aku lak confident sangat naik bas 407.. sedangkan nak balik rumah aku ni naik 147.. sebab letih sangat aku dah blur okeh! sampai la aku pasan dia lalu jalan lain aku dh tepuk dahi... silap lagik..

turun next stop.. jalan kaki sikit dlm 200-300 meter tuh baru la sampai ke bus stop bowa komorowskiego.. duduk tak smpai 2 minit.. bas 147 lalu... sib baik la sempat naik... aku penat giler sampai rumah tuh.. masa nasik bagi anak makan.. kukus ayam rempah.. pastu pas setel2.. naik atas rumah aku terus tidur.. letih sangat... :(

Tuesday, May 17

Susu Berbadam

Inspirasi dari Ayu Katerina :) pepagi ni pas cuci pinggan mangkuk, aku teringin nak minum susu ni.. Ayu salu minum time nak tido.. Aku minum pepagi la plak kan?

Aku guna susu manis je sebab aku takde susu tepung plus aku takde la minum susu tepung tu.. Pas siap bancuh, aku masukkan badam hancur dan SLURP! :)

P/S: oooo.malaysiaaa cuti ye??? Wesak Day ek? Selamat Bercuti!!!!

Wyslano z BlackBerry® w Orange

Day 16 - Short term goals for this month and why

aku nak bayar duit tiket qaiyyum balik malaysia... dia dah berzanji kat telinga aku since winter lagik... nak balik jumpa atuk opah la... adik rindu pantai la.. (pantai ni aku rasa dia sebut every week) pastu ckp rindu qaiser la...

kesian plak kat dia... kan? sebab rindukan malaysia... oleh itu.. omaknya ini.. dengan berbesar hati akan belikan tiket balik malaysiaaa...... (dia tatau lagik pasal ni) akan tetapi... omaknya akan menggunakan khidmat YPTA.. apa itu YPTA? YPTA adalah.... Young Passenger Travelling Alone...

aku dah tanya untuk qaiyyum pergi balik guna YPTA ni dalam 5k.. duit zloty... (nanges omaknya dendiam kan?) tapi terpaksa la.. sebab anak aku nak balik... rindu malaysia... aku harap dia happy nanti bila balik malaysia... makan kan ayam kepsi n mekdi untuk mama ek? T_T

Teksi Poland lagi

Aku sekarang dalam teksi nak balik rumah. Aku dah cakappp alamat aku elok-elok kat pakcik ni. Dia kata dia tau. Alih-alih ntah mana mana dia bawak aku ni. Bil teksi pun dah cecah tinggi. Aku tak reti cakap polish. Dia tak reti cakap english. Elok sangat la kan?

Pastu aku call Walenty, local staff kiteorang.. Dia cakap la dengan Walenty dalam bahasa polish.. Si qaiyyum udah gelak- gelak..

Aku tanya kenapa dik? Adik paham ke? Anak aku cakap yang pemandu teksi ni cakap salah aku sebab aku cakap tak terang.. Pastu dia kata aku ni bkn cakap rumah aku kat Wawer.. Wah! Salah aku plak.. Tadi ko cakap ko tau ko paham rumah aku kat mana..

Alahai.. Sib baik la aku ada Qaiyyum ni haaa.. Yang paham bahasa polish.. Tapi apesal selama ni aku tnya dia asyik cakap dia tak pandai bahasa polish?? Hurmmm.. Sesuatu sangat!!!!!

P/s: benci lah kena bayar teksi ni mahal sesia je!

Wyslano z BlackBerry® w Orange

Monday, May 16

angry birds

korang penah main angry birds? aku start main angry birds ni masa si anne baru kuar dari AF8 dulu... dia la penghasut aku no 1... kisahnya aku ni selalu tidur rumah dia.. selalu lepak dgn dia.. kadang aku ekot dia show.. so aku selalu main guna Iphone dia la.. lelama jadik addict.. sampai abis abis la bateri Iphone orang tu.. huhuhu..

kan aku baru beli samsung galaxy.. aku udah download game ni.. yang rio ke.. yg lite ke.. yg season ke.. semua jenis semua aku dah download... tapi aku belum habis main lagi.. sebab takde masa kekadang tu.. pulak tuh.. tiap kali aku main.. tiap kali nak kalah tuh.. dada aku sakit.. hahahaha... giler kan? maybe sebab aku ni mcm main sungguh hati... :p

pastu bila failed nak abiskan satu satu tuh... babi hijau tuh sengeh je.. sakit jiwa okeh bila tengok.. dia yang best bila ko tau strategi.. memang best la main.. setiap burung ni ada cara/ speciality sendiri.. contoh yg hitam tu ala ala bom masa... dia jatuh/langgar kayu2 batu2.. pastu meletop.. yg yg putih tu dia kuarkan telur bom.. yg kuning tuh dia leh langgar kayu dgn hebat.. yg biru tuh dia leh berpecah jadik 3 ekor n sgt terer langgar ice.. pastu yg merah tu kalau size kecik dia mcm tak terer sangat.. bila dia gemok besor dia mcm main langgar semua bende.. hehehe



comel kan angry birds dah ada patung cenggini!
nak kek macam tuh!!!!!!!!

aku tengah tnggu angry birds rio untuk may 2011 ni.. tak kuar lagik je gayanyaa.. ke kena download berbayar? aku pun tatau laa....

Day 15 - Something you don't leave the house without


purse dan my blackberry!!!!! purse tu beli kat Braun Buffel Pavilion.. Masa tu purse lama aku dah buruk sangat pun.. Ntah hape hape jugak rupanya kan... nak pakai lama.. aku amik brand ni.. sebab aku suka bau kulit dia.. haahhaa.. pas aku type aku suka bau kulit tu.. terus amik purse and bau.. :p

blackberry ni.. aku pakai selepas terpedaya dengan geng-geng aku pakai... masa aku dapat blackberry ni.. aku tak bgtau kawan2 aku pun psl aku dah ada.. aku sorok dalam paper bag (masa tu belum on kan lagi pun).. lepak kat cyber.. abis semua tayang blackberry masing2.. hanjengs2 aku yg tak de... aku slow slow kuarkan bb ni semua menjerit. hahahaha! hanjengs sangat ke aku kannnnnn?????

Sunday, May 15

Day 14 - A TV show you're currently addicted to


aku tengok online je u ols... kalau awok awok suke jugak tengok ceta ni.. cer tekan sini... :)

Saturday, May 14

Bajek Beh

Anak korang ada gagoh macam ni? Hahaahha! Tergelak laaaa aku tengok si kering ni.. Kami ke Galeria Mokotow. Sini ada ASEAN Shop yang awesome! Aku abis tadi dekat 180zl semata mata beli barang basah je.. Kat pasar tader jual, tu pasal beli sini... Ada ikan tu macam ikan kembong la.. Balik nanti nak tunjuk mak aku (BBM) kalau betul leh la buat kopok lekor again!

Gagoh (Read : Gagah)

Wyslano z BlackBerry® w Orange

beras tiruan pulak dahhhhhhh

astagaaaaa...... beras tiruan plak dah?? kuang ajo betol china ni... sampai hati okeh.. hari tu ko fake kan telur.. sekarang ni beras plak??? :(

tuh la kannn... bila udah terlalu ramai manusia kat negara tuh.. dorg ni jadik 'terlebih bijak' kan??? nanti korang baca sini plak okeh??? rupanya beras tiruan ni dah beberapa bulan dah wujudnyaaa.... hati-hati okeh membeli sebarang beras.. better beli beras yang biasa korang makan... kang tetiba try beras pelik2 ni.. rupanya beras plastik... (campuran kentang, sejenis ubi dan plastik) pastu statement dr sorang pegawai kat china ni cakap.. kalau makan 3 mangkuk nasik tipu ni.. bersamaan dgn ko makan sebungkus plastik.. (kalau tak silap aku sebungkus) tapi kalau satu helai/keping plastik ponnn.. ko sanggup??

Day 13 - A photo of your favorite band or artist

percaya tak kalau aku cakap aku ni sebenarnya takde la giler minat sangat kat memana artist and band ni... aku just suka dengar lagu.. okeh dah abis.. takde pon macam.. arghhhhhhh anuar zainnnn!!! (cairrrr)

tak reti lah... dah tua tua ni.. nak minat beria beria mcm zaman remaja dulu... dulu dulu.. aku minat backstreet boys. :p zaman skolah dulu laaaa... skg ni aku suka dgr lagu as long as you love me jee.. kalau nak berry kat toilet opis aku.. aku salu pasang lagu ni la. hehehe.. nak dpt feel lebey... :p kalau aku letak gambar backstreet boys je aci tak?

blogspot pening

kan dia pening.. tatau mana silapnya.. sudahnya entry yang di post sejak rabu..semua dia remove... ada yang sempat baca entry konflik percintaan anak aku.. ada yang tak sempat.. aku mcm tak gigih nak menaip sebenar nyaa.. tapi aku bg ringkasan je la ey??? 

stella (awek anak aku... budak polish... rambut blonde :p) dan max kawan dia.. bgtau qaiyyum yang milo (bukan air milo) suka stella.. anak aku ckup marah laaa... aku saje kasik bakar line cakap.. ape sal lak ko nak bengang2 ni.. dia leh jawab sbb stella tu kekasih dia... aiyooo.. aku ni dulu sikit pnya takut nak bgtau ada boifren okeh.. ni 7 tahun rileks je ckp psl kekasih dgn mak.. hahahhaha..

pastu qaiyyum nak tanya stella... dia suka anak aku atau milo tuh... bila hr ni aku tanya.. boleh dia lupa nak tanyaaa?? aiyooo.. jap ek aku nak tepek status aku semalam... kat facebook...

maknya kan main risau lagik anak dikecewakan.. alih2 hr ni dia rileks je..

ni lak status aku baru je jap tadik.. hahahah

UPDATE : Kan aku ckp dahhhh... blogspot ni pening... dia dah kuarkan semula entry yg dia remove tuh..haihhh

Friday, May 13

konflik percintaan qaiyyum

kawan kawan kat facebook aku memang ada yang dah tau... aku ada menantu orang polish nama stella. hahahahha.. bagi yang tatau lagik menantu aku tu, stella... sila baca disini ye???

aku belum penah jumpa stella lagi.. katanya qaiyyum.. stella ni tinggi paras sini je.. (sambil tunjuk kat telinga dia) pastu rambut pendek... pastu rambut blonde youuuuuu!menantu aku rambut blonde! hahahha!

kisahnya macam ni.. tadi qaiyyum cerita kat aku...

qaiyyum : hari ni adik rasa bengang betul lah...


aku : kenapa?? (macam malas layan sebab kena diri atas bas)


qaiyyum : tadi max dan stella bagi tau yang milo suka kat stella.. puas adik cari milo kat sekolah hari ni.. tapi dia takde... bengang betul lah...


aku : ehhh.. yang ko over sangat ni kenapa??? biar la si milo tu suka stella.. (saje aku kasik bakar line. hahahaha)


qaiyyum : mana boleh! stella tu kan kekasih qaiyyum!! (ewah ayat kooooooo.... aku dulu sikit pnya takut okeh nak ngaku ada kekasih kat opah ko!)


aku : dah tu si stella tuh suka ke tidak kat milo nya????


qaiyyum : tatau! (muka dah bengang) esok adik nak tanya dia semula...

alah kasssimmmmmmmmmmmmmmmm!!!risau nya aku esok anak aku kecewa dalam percintaan kalau si stella ni ngaku suka milo plak dahhhhhh... tabahkan hati mu anakku!!!! percintaan ni tak semua manis okeh! :p

p/s : korang start tau cinta cinta suka suka orang ni umur berapa???? aku umur doblas baru tau okeh!!!

Thursday, May 12

bilik air banjir

entry ini cerita semata mata.. jangan harapkan gambar ye.. sebab aku tak snap... okeh.. nak cerita ni.. bilik air aku banjir.. bilik air bawah.. sebab air dr bath tub bilik air atas tu bila kita buang dia melimpah ke bilik air bawah.. bilik air bawah ni aku buat tempat cuci kain baju and sidai kain.. sebab dalam bilik air bawah ada heater besar aku tuh... so kain baju cepat kering kalau sidai dalam tuh...

okeh berbalik pada bilik air aku yg banjir tuh.. aku tamau panggil plumber.. sebab aku tau dia charge gegiler nanti.. kes kedekut ni.. so aku tunggu la air bebetul surut.. and pas aku mop segala bagai.... dengan berbekalkan sebotol clorox dari malaysia.. aku curah clorox dalam semua sink aku.. kat toilet bowl.. kat semua la...

tunggu selepas dua jam... aku kumpul balik air dalam bath tub aku penuh2.. pastu aku buang.. taraaaa! tiada lagi bilik air banjir!!!!! hahahahha... jimat kan? kalau panggil plumber ntah brapa plak dia charge aku....

tips hari ini... sila tuang clorox anda ke dalam sink utk elakkan tersumbat / air slow nak jatuh..

Day 11 - A photo of your favorite memory

terlalu banyak dan tidak boleh dikongsi bersama... hahahaha.. boleh tak kalau macam tuh? :p yelaa.. yelaaa... aku carik la okeh kat facebook.. tapi takde la favourite sangat.. sebab kalau favourite, aku tak kongsi dengan org.. aku simpan untuk diri sendiri je? :p




zaman aku kurus-kurus dulu... :( kan masa dekat2 posting berat aku naik mendadak... cecah ke bumi poland ni.. berat aku jadi 70kg.. tadi timbang 61kg dah... come on qistina!!!!! awak aim bawah 60kg kan???!!!! arghhhh!nak kurus mcm dedulu...

Wednesday, May 11

Day 10 - A photo of your favorite place to eat

auntie aini!!!!!!! kat man auntie aini ni??? dekat sini... aku konpem korg tak nyesal makan kat sini.. makanan dia superb!!!


auntie aini's ni ada hari yg dia tutup..aku lupa hari apa.. selalu aku akan call dulu sebelum datang... yelah... kan jauh tuh kat sepang.. nanti sesia je sampai tapi tutup kan.. sedih perut aku tak dpt makan nanti...


selalu aku amik masak lemak ikan jenahak.. masak tempoyak ikan merah.. kangkung belacan and daging tetel.. aiyooo... terliur nya tengok ni... auntie! nasik tambah satu lagi ye? :p

p/s: anak auntie aini ni.. or anak sedara ke hapa ntah... pelakon zarina ann julie tuh...

Tuesday, May 10

Day 9 - A photo of the item you last purchased

ekotkan last aku beli...bende2 biasa je..ke tak pe jgk aku upload bende2 biasa mcm barang dapur aku?atau pun soklan ni ada tersirat nak tanya last item aku jahanam kan poket aku.hahahhaha..

last aku shopping mmg la barang dapur aku.. tapi adakah aku gegeh untuk susun semula barang2 dapur aku dan snap gambar? ohhhhh tidak dik.. akak tak kuasa nak kumbahkan semula barang2 dapur tuh okeh...


ya..ini lah bende paling latest aku beli.. samsung galaxy tab... sgt berguna.. dan sekarang tidak ada lagi sesi berebut untuk main game/ internet dengan qaiyyum marami :)

lain orang lain cara

lain orang lain bicara. tadi aku facebook chat dengan se orang rakan yang baru mendirikan rumah tangga... dia berkahwin dengan seorang yang memang waktu kerja tak tentu masa... kadang balik jam 2-3 pagi.. abis awal pulang jam 10 malam.. hari-hari dan weekend pun macam tu jugak..

kawan aku ni pas berkahwin la baru start bercinta dengan suami dia.. aku tanya perasaan dia.. dia jawab dia bahagia.. dia happy.. dia rasa dia okeh je walaupun suami dia seorang yang kerja tak tentu masa... tapi kawan kawan dia tak ok.. sedara mara tak happy... bising bising dekat kawan aku ni kenapa dia boleh rileks je kawen dengan orang macam tuh...

cinta tu buta... ko tak sedar siapa yang ko sayang.. orang yang macam mana ko akan sayang dan jatuh cinta.. itu jodoh dia dan suami.. dia bahagia... suami pun bahagia.. suami dia pun sayang dia... dia pun sayang suami dia.. jadi kenapa kau, orang luar yang bising dengan jodoh dia macam tuh???

kami berborak beberapa perkara dan dia ceritakan apa yang suami dia buat untuk dia.. aku rasa benda tu sweet je.. romantik je... tapi kau orang kata benda tu biasa je.. small matter je.. itu cara dia dan suami dia bercinta... jangan nak samakan dengan suami kau yang kerja pagi balik petang sabtu ahad ada masa untuk ko.. ko boleh merengek rengek nak beli itu ini suami ko belikan... itu cara mereka bercinta... kenapa kau orang yang lebih lebih bising? kenapa kau orang nak suami dia jadi macam suami kau orang?

dia bahagia dengan hidup dia.. dia happy.. aku cakap kat dia.. jangan pregnant lagi.. (kalau dah rezeki, alhamdulillah la terima dengan hati terbuka) aku cakap.. hargai saat manis sedang bercinta, sedang mengenali hati budi ni... pasti manis! pasti manis untuk di kenang sampai bila-bila!

Monday, May 9

qaiyisha marami mahathir

kenapa aku type nama penuh dia? apa apa pun itu bapak dia jugak kan? mungkin ramai yang baca blog aku ni.. tak tau yang qaiyyum ni ada kakak... nama dia qaiyisha marami mahathir.. cantik budak nya... kulit putih.. ramai yang cakap qaiyisha ekot muka aku... anak yang baik.. dengan tutur kata... rajin.. belajar pandai... pandai jaga adik.. itu lah anak aku.. qaiyisha marami.. atas sebab sebab yang tidak dapat aku kongsikan dengan semua.. qaiyisha di jaga oleh ayah dia dan bonda tiri dia... kalau korang tanya aku.. aku tak da ayat yang sesuai nak gambarkan betapa aku sayang dia.. betapa aku rindu dia... mungkin ini ada lah takdir.. yang tertulis untuk aku dan qaiyisha serta qaiyyum... tapi aku percaya... qaiyisha akan cari aku bila dia besar nanti... bukan mama tak sayang, mama sayang.. tapi ini kesudahan keluarga kita, sha...






Day 8 - Your dream wedding

kalau dulu-dulu..zaman aku belum lagik kawen... feeling-feeling sangat nak kawen kat tepi pantai ala ala cindy crawford..
kelas kannnn... kak cindy kita tahun 98-99 gitu..
masa tu aku dlm tingkatan 4 ke tingkatan 5. hahhaa.. gatai sangat feeling nak kawen nanti mcm cindy crawford kannn... ko nak buat mana qistina oi? kat pantai teluk chempedak ke?hahahhaa.. masa tu aku berangan la.. pakai baju pengantin tamau kembang2 mcm princess tuh.. nak yg straight je.. apesal ntah aku masa tu tamau yg kembang2.. rasanya sbb aku tgk dlm majalan media hiburan, ziana zain pakai baju pengantin lurus tak kembang terus aku berangan.. siap gunting tampal dalam autograph sapa ntah dulu..pastu berangan la tetamu yg dtg tu tapayah pakai kasut.. konsep alam gitu.. hahaha.. giler la bengong time tuh.. tapi aku dpt jugak dress pengantin lurus stret tak kembang tuh...jap aku cuba cari gaun pengantin aku tuh...eh tak gigih la aku nak carik gambar tuh... :)

time aku kawen dulu semua di urus oleh mama aku.. pilihan baju tukang mekap semua lah mama aku uruskan.. yelah.. aku muda lg kot masa tuh.. umur 19 udah kawen..mana nak reti bende2 c3nggini.. hehehe..

Sunday, May 8

Nice Song!



Hey baby, when we are together, doing things that we love.
Every time you're near I feel like I'm in heaven, feeling high
I don't want to let go, girl.
I just need you to know girl.
I don't wanna run away, baby you're the one I need tonight,
No promises.
Baby, now I need to hold you tight, I just wanna die in your arms
Here tonight
Hey baby, when we are together, doing things that we love.
Everytime you're near I feel like I'm in heaven, feeling high
I don't want to let go, girl.
I just need you you to know girl.
I don't wanna run away, baby you're the one I need tonight,
No promises.
Baby, now I need to hold you tight, I just wanna die in your arms
I don't want to run away, I want to stay forever, thru Time and Time..
No promises
I don't wanna run away, I don't wanna be alone
No Promises
Baby, now I need to hold you tight, now and forever my love
No promises
I don't wanna run away, baby you're the one I need tonight,
No promises.
Baby, now I need to hold you tight, I just wanna die in your arms
I don't wanna run away, baby you're the one I need tonight,
No promises.
Baby, now I need to hold you tight, I just wanna die in your arms
Here tonight.

Day 7 - A photo of an animal you'd love to keep as a pet

nak bela anjing sah sah tak boleh kan.. hehehe... aku penah bela ninja dlu..jap aku copy paste ceta tuh.. tapayah susah2 nak klik bagai...

****************
ni kucing kami nama ninja. kucing ni kucing poland.. keluarga melayu dh angkat dia since tahun lepas.. skg ni gemuk yarabi... budak ninja ni.. susah nak angkat dia.. tak larat.. :) enjoy pikca!


 makan sepah sepah ninja ni!



 mcm atuk je ninja ni.. tak pandang kameraaa :)



 abang tak layan ninja main sbb sibuk tgk katun



 ninja main cak!



hello, nama saya ninja!!


***********

okeh... kisah nya ninja ni kiteorang sayang.. tapi tatau kenapa dia moody je suka cakau2 qaiyyum sampai nanges.. sudahnya aku pulangkan la ninja ni kat tuan asal dia... kalau korang tanya binatang apa aku suka bela.. kucing la jawabnya... (amboi... jawapan ko kucing je..tapi entry ko meleret panjang ke bawah kan)

mother's day bagi qaiyyum

kalau di poland akan sambut pada 26 may. so qaiyyum masih blur n tatau pasal mother's day ni even aku dah ceta mother's day ni ala ala birthday semua mak di dunia ni.. nanti 26 may kat sekolah tuh dia paham la bila cikgu ajar nanti.. and aku pasti..kalau tak kad.. mesti ada la hadiah yang dorang kena buat untuk mak masing2.. time tu gigih la dia paksa aku pakai semua tuh :)

cerita nya ntah pukul berapa pagi ntah, aku terjaga tidur and nampak dia berbalut dengan kain batik aku.. dalam kain batik tu ada kain kurung aku... alah siannyaaa... rupanya dia tak sampai hati nak kejut aku yang tengah conquer selimut.. jadi nya dia cari kain batik n kain kurung untuk balut dia yg tgh sejuk... so sweet kan... then aku sedar.. qaiyyum memang tak pandai nak wish mother's day ni..tapi dengan perbuatan dia ni je dah 'wish' aku kan?? i love you son!!!!!







dan qaiyisha marami... mama percaya qaiyisha wish mama happy mother's day dalam hati... terima kasih anakku... kami rindu kamu!





Saturday, May 7

mood

saya gembira. itu je nak cakap.bukan gembira tapi sangat gembira.jom raikan dengan masak roti canai.yeay!

UPDATE: Bukan raikan dengan roti canai.. tapi saya buat cupcakes red velvet. :)

korang rasa aku pelik ke?

korang rasa aku pelik ke?

kalau aku cakap aku suka bau hujan yang memula turun tu.. aku sendiri tak sure bau tu bau hujan yang baru turun or bau tanah tu kena hujan. susah aku nak cakap.. ada macam satu bau gas ke apa ntah tapi sedap sangat bau tu.. kat poland ni aku tak dapat bau ni dah.. sebab everytime hujan aku ada dalam bangunan..


kalau aku cakap aku suka bau baby baru lahir... aku penah kan buat entry pasal aku rindu bau baby.. tatau la kenapa.. aku rasa baby baru lahir ni ada satu yang sangat sedap... macam yang aku tulis kat entry tuh...
*******
awh..dah merepek.. cakap pasal rindu.. series aku rindu nak bau baby.. baby yang masih kecik ni.. dia ada satu bau tau..satu bau yang susah aku nak cerita macam mana tapi aku rindu bau tuh.. tapi aku nak gambarkan pada korang gak.. bau dia ala ala baby yg masam.. or kalau dah mandi pun dia ada bau tu kat ubun2 kepala dia.. alaaaa... rindunya bau tuhhhhh... aku tak pasti sama ada semua baby ada bau tuh atau anak anak aku je ada bau tu or anak anak sesapa yang pakai produk johnson baby je tau bau tu mcm mana.. aku tatau sama ada bau tu sbb produk dia pakai or mmy natural bau baby tu sendiri.. awww.. mama rindu bau tuh!!!!
*****

aku suka sangat bau tuh!!!aku rasa korang mesti dapat bayangkan macam mana bau tuh kan? kalau korang tak dapat bayangkan.. ce gomol2 budak yang baru lahir.. mesti korang paham macam mana bau tuh :)

kalau aku cakap aku suka bau ubat gegat.. :p bukan ubat gegat bulat bulat putih tuh yang nak halau lipas tu. itu aku tak suka.. sebab bau dia kuat sangat.. (nenek aku suka nau letak ubat gegat tu dalam almari baju dia) ni ubat gegat yang dalam toilet tuh.. yang ada perisa bau macam macam tuh.. alahai.. rindunyaaa... lama tak bau tuh.. nanti nak cari la kat supermarket nak letak dalam toilet. ngeeee.....

kalau aku cakap aku suka bau buku baru beli.. :) atau pun majalah. sedapnya bau tuh.. kalau berbalut dalam plastik, aku memang sentap cepat2 sebab aku nak bau buku atau majalah tuh.. aku tak terus baca.. aku selak dlu buku n majalah tu lelaju.. alaa.. mcm mana nak ceta ek.. yg korang slide kan dr tepi tuh laju2.. aku sedut dulu bau dia. hahaha... buku lama pun sedap.. ni buku lama yang kat kedai buku buku terpakai tuh... last aku gi bau buku lama time farewell aku dorg buat kat penang,.. ada satu kwnsan jual jeruk tu atas dia ada kedai buku terpakai...

kalau aku cakap aku suka bau rumput atau daun pas potong.. semalam aku dapat bau ni sebab kontraktor potong rumput kat area luar embassy aku ni... masa lalu tu aku siap pejam mata and sedut bau dia okeh... siap ada pakcik polish tu sengeh je tengok aku semalam... isk.. nak kena beli mesin rumput macam zara ni nampak gaya nyaa... so aku boleh la bau selalu time potong rumput.. kan???

kalau aku cakap aku suka bau cat... selalu dedulu aku tolong bapak aku cat grill rumah time nak dekat raya sedapnya bau cat okeh.. bau ni pun dah lama aku tak dapat bau.. ada jugak terpikir nak cat rumah aku duduk sekarang ni... tapi rugi la plak kan sebab kita bayar sewa sekali dengan perabot ni.. jadi macam bazir je aku cat nanti sedap la tuan rumah kan? pastu skang ni cat2 dah ada bau wangi kan?mahal sikit kan harganya dari cat biasa...

kalau aku cakap aku suka bau pen marker yang baru je bukak tuh.. hoih!!!korang letak apa ha kat pen marker ni?yang jadik sedap sangat bau nyaaa???? selalu pakai pen marker ni time kursus kena menulis atas kertas mah jong.. eeeiii..suka tau bau pen marker tuh!

kalau aku cakap aku suka bau minyak tanah / tinner / petrol.. hahhahaa.. saiko kan aku? kenapa la aku ni ek? tapi memang sedap and boleh buat orang high pun kalau bau tuh.. lelebih lagik bau thinner tuh... aku memang suka betul laaa....

kalau aku cakap aku suka bau esen vanilla... itu je esen yang aku suka.. hr tu masa aku 1st time bau esen pandan.. macam suka jugak tapi tak leh celen la bau esen vanilla ni.. bau esen vanilla ni buat aku lapar je tau...

akhir sekali.. aku suka satu bau tu.. :( bau tu ada lagi sikit sikit.. kejap lagi aku nak gi turun bawah bau lagi... bau apa?biar aku je yang tau bau apa...

so.. macam mana? korang rasa aku pelik ke? hehehehhe..

Day 6 - A song to match your mood




Friday, May 6

kasut

credit to facebook zara
kenapa ek??? kenapa kita tak penah cukup kasut??? masa winter hari tu.. aku beli 2 kasut di warsaw ni.. dua dua aku tak suka pakai... beli dah la mahal.. tapi tak sedap pakai.. sudahnya ke laut.. ada je kat rack.. kasut2 dari malaysia aku bawak ada yang aku pakai dah.. ada jugak yang aku rasa sayang nak pakai sbb cumel cumel.. :p byk kot kasut dr malaysia ada dlm kotak lagi.. but mostly kasut keje la...

pastu aku ada beli kasut kat pull n bear and crocs.. dua dua selesa pakai.. tapi pakai buat gi jejalan okeh la.. ni kekadang aku nak g kije, aku malas pakai heels... so aku sarung flat shoe je... tapi yang aku berkenan di warsaw ni mahainyaaaaaaa..... ecco n clark mahal laa.. sayang duit nak beli... massimo dutti murah sikit tapinya aku risau rosak.. itu lah susahnyaa..haihhh...

cadangnya kalau la ada kesempatan aku balik malaysia.. aku nak beli kasut vincci n nose bebanyak yang aku berkenan buat stok di warsaw ni.. lagi puas hati.. dah la murah.. sedap pakai lak tuh.. :) bilanya nak balik malaysia?? cheh!

Day 5 - What makes you different from everyone else?

ntah la.. apa ye? aku rasa aku ni limited edition. hahahhaa! sebab apa? sebab aku memang aku..tak sama macam orang lain.. takde yang sama macam aku.. rupa mungkin la.. hahah.. ni memang aku nak tergelak.. sbb aku sendiri terkejut tengok si polan ni bbm aku tunjuk gambar orang tu macam muka aku.. tak la 100% tapi memang 80% muka macam muka aku.. haihhh.. dah jadik bahan aku dengan si polan ni mengata bla2... terasa macam mengata diri sendiri je. hahahhaa...

tapi yang aku tau.. pengalaman mendewasakan diri aku.. aku dah face macam macam dalam hidup ni... aku dah lali dengan ejekan orang.. dengan kutukan orang.. dengan ugutan si biawak.. aku dah tak pedulik dengan keadaan sekeliling aku.. aku dh keras kat situ bila apa apa masalah org dugaan datang kat aku.. yes aku memang kalah.. tapi kalah di belakang. nanges tak nanges depan2.. aku tetap keras di depan orang... bak kata kumpulan jambu maharaja lawak tu.. muka legend.. hati cute.. :p 

so.. bagi aku.. qistina adalah seorang yang tak pedulik apa ko dan ko dan ko nak kutuk aku.. nak ejek aku..nak gelakkan aku.. nak ugut aku.. nak mengata aku.. nak jahanamkan aku.. aku tetap keras kat sini.. aku tetap akan pertahankan hak aku..kemahuan aku..kehendak aku.. 

peace no war!



gambar tuan tanah :p ada ko jumpa rupa ni kat mana mana? :p

pokok epal qaiyyum

kalau la korang penah baca entry ni pasal pokok epal qaiyyum tuh.. udah kuor daun2 wei.. aku snap last week.. (amboi qistina..last week awak snap baru hari ni awak buat entry?hehehehehe)


usah di tanya pokok apa sebelah tuh..mmg sejak duduk udah ada situ...tuan rumah aku tanam pokok epal depan rumah ni haa.. tatau la aku kenapa pilihan dia situ... ohhh btw, aku jangkakan abis ckup 3 tahun kiteorang duduk sini, konpem tak sempat rasa pokok epal qaiyyum ni..

Thursday, May 5

entry meroyan/sentap

aku terpikir tadik waktu dalam bas.. kadang-kadang bila kita tengah marah or meroyan or nak luah sesangat bende tuh.. kita main tulis je kan dalam blog??? aku akui kadang kadang aku main type je apa yang aku suka tapi aku tak memikirkan keadaan sekeliling aku.. aku tak memikirkan perasaan orang lain.. aku ekot sedap hati je.. sedangkan kemungkinan besar apa yang aku tulis.. apa yang aku luahkan.. mungkin akan menyusahkan aku.. menyusahkan orang lain.. mendatangkan bencana... :( - tapi tetap tak delete ni entry entry lama ni...

sehubungan dengan itu... aku dengan rendah diri.. memohon maap kepada yang pernah / sedang / bakal (mungkin aku buat lagi ke) terasa dengan entry entry aku sebelum / semasa / akan datang ini... aku pun manusia biasa.. nak nak aku idup jauh dari orang ni.. blog la tempat aku luah...

Wednesday, May 4

Maharaja Lawak Minggu-5 Part-8 Jozan


korang dah tengok persembahan jozan dalam maharaja lawak minggu ke lima? aku tengok hari hari.. tak pandai jemu.. tetap gelak di beberapa minit yg aku rasa sangat lucu.. even qaiyyum pun suka tengok. masa breakfast kat hotel time vacation suram (aku belom hapdet psl tu kan?) aku tuh...ada wifi free.. aku bukak youtube tunjuk kat kengkawan aku masa tu.. pada minit ke 4.02, part zizan nak jawab tepon dari Rozi Tiger, dia ada cakap 'helo baby' terus qaiyyum gelak.. bukan dia gelak sebab benda tu kelakar. dia gelak sebab dia cakap.. 'ehhh... si polan (malas aku nak nyebut.. huh!) dulu-dulu pun panggil mama, baby kan?? hahahaa. kelakar!'

harus tak aku sentap kat situ???

Pretty Woman - Scene Paling Aku Suka


i loveeeee this scene! semalam tidur lewat melayan Pretty Woman buat kali keberapa ntah..Julia Robert sangat la gorjessss! orang cakap scene yang Richard Gere tutup kotak rantai tu takde dlm skrip.. so ketawa si Julia Robert tu memang asli la... awwww... ada ke lelaki romantik mcm Richard Gere ni???

♥♥ if i forget to tell you later, i had a really good time....♥♥

Day 3 - Your idea of the perfect first date

hurm.. bila baca satu blog tuh.. aku harus agree dengan dia.. bila kita sebut PERFECT ni... kita akan perah otak perah tenaga untuk memikirkan pekara itu supaya jadi PERFECT kan? boleh tak aku cakap kalau aku tak nak merancang benda tu jadi PERFECT? less is more kan?

biasanya.. yang biasanya terjadi dalam hidup aku.. yang tak dirancang tu laaa selalu jadi/ke arah PERFECT.. :) bersama dengan orang yang kita sayang... tak kisah la buat apa pun.. aktiviti apa pun.. kemana pun.. itu sudah cukup PERFECT bagi aku :) sebab akhirnya.. time nak balik.. yang kuar dari mulut memasing.. i really had a good time with you... tak cukup PERFECT lagi ke?

*yes i know!!!aku tak menjawab soalan!! aku tak suka merancang2 ni.. nanti tak jadi PERFECT aku jadik sedey!*

sebulan yang lalu...







saya happy.saya bahagia.terima kasih atas segala kebahagiaan di hari lahir.cukup setakat itu.terima kasih sekali lagi.cukup sampai sini.

Tuesday, May 3

Day 2 - Your favorite movie



sapa yang penah tengok gambar ni mesti tau cerita ni tajuk apa... yup.. aku suka sangat Pretty Woman.. aku boleh tengok ulang kali.. aku boleh nanges setiap kali tengok cerita ni. hahahaa! drama sangat kan? :) dari aku zaman sekolah sampai sekarang aku suka tengok cerita ni.. tapi aku dah lama tak tengok.. hurmmm.. kena ulang tengok nanti ni!

jangan marah aaaaaa

aku kakak yang KEJI.. walaupun dia tutup kotak komen kat blog dia.. pastu tak boleh wish and komen kat facebook dia... aku tetap post kat fb and blog aku jugak. muahhahahahhaha!!! satu satunya gambar nikah/selepas nikah dia.. hahahaa.. cerita lanjut di SINI OKEH.. tapi ingat.. dia sudah tutup kotak komen. hehehe.. aku copy paste je la ek...

*************

Puang Qastalani


DSC_0747
Baiklah, sila tutup mulut masing-masing. (dan sambung baca)
Itu adalah majlis nikah haku.
Macam kawen koboi, kan? –_-“
Minta maaf mana rakan-rakan yang tak diinform / tak dijemput. Ini memang majlis kawen kecil-kecilan. Bersama saudara mara terdekat.
Ko tengok, mana ada haku pakai veil hape bagai kan! Macam jamuan hari raya aje. (Ehh, korang buat jamuan hari raya pun lagi grand siap pasang khemah depan rumah kannn!)
Semuanya all of a sudden! Kitorang decided nak nikah, told our parents, dan uruskan semuanya dengan segera. Sebab haku tetap nak date 1 May itu kann. So tempoh masa untuk siapkan betol-betol kesemuanya sangat tak cukup. Very the budget lagi pulak la kann!
Kalau kaya macam Donald Trump tu, hari ni decide nak kawen esok pukul 10 am da tersiap sedia khemah, pelamin hape bagai kann. Tapi tu Donald Trump, kita ni Donald Duck aje ha. Buat aje lah kecik-kecik apa yang terboleh.
Terima kasih kepada closed friends, families, relatives yang hadir dan membantu serba serbi.
p/s: Ini lah satu-satunya gambar kitorang berdua bersama. Hari nikah tu takda amik gambar sama-sama pun. Takda nak hired photographer pun. Kan da cakap, nikah koboi. Hik!
Oh lagi satu, haruslah dress ini merangkap menjadi baju raya nanti! Miahahahha

**************
aku happy untuk ko ngah..sib baik takde snap gambo over over..kalau tak aku tgk mesti sedey!

Day 1 - Your favorite song


all time favourite! siap boleh nanges dengar lagu ni...

WITH OR WITHOUT YOU - U2


See the stone set in your eyes
See the thorn twist in your side
I wait for you
Sleight of hand and twist of fate
On a bed of nails she makes me wait
And I wait without you
With or without you
With or without you
Through the storm we reach the shore
You give it all but I want more
And I'm waiting for you
With or without you
With or without you
I can't live
With or without you
And you give yourself away
And you give yourself away
And you give
And you give
And you give yourself away
My hands are tied
My body bruised, she's got me with
Nothing to win and
Nothing left to lose
And you give yourself away
And you give yourself away
And you give
And you give
And you give yourself away
With or without you
With or without you
I can't live
With or without you
With or without you
With or without you
I can't live
With or without you
With or without you




ada kenangan dengan lagu ni... aku penah menari dengan lagu ni.. hahhaha! rasa kelakar pun ada.. masa tu live band kat mana ek.. area damansara rasa nya..

The 30 Days Challenge

aku ni selalu ada masalah nak tulis blog ni.. jadik aku rasa better aku buat entry mcm ni.. yelaaa.. aku tau la... aku ketinggalan.. org lain dah lama buat dahhhh... si akiss tu ntah berapa kali ntah dia punya challenge dia buat.. hebat betol.. ok.. ni adalah yang aku kena buat.. jgn hangat2 taik ayam ye qistina??? :p

Day 1 - Your favorite song
Day 2 - Your favorite movie
Day 3 - Your idea of the perfect first date
Day 4 - Your favorite photo of your best friend
Day 5 - What makes you different from everyone else?
Day 6 - A song to match your mood
Day 7 - A photo of an animal you'd love to keep as a pet
Day 8 - Your dream wedding
Day 9 - A photo of the item you last purchased
Day 10 - A photo of your favorite place to eat
Day 11 - A photo of your favorite memory
Day 12 - Your current relationship, if single discuss how single life is
Day 13 - A photo of your favorite band or artist
Day 14 - A TV show you're currently addicted to
Day 15 - Something you don't leave the house without
Day 16 - Short term goals for this month and why
Day 17 - How you hope your future will be like
Day 18 - 5 things that irritate ME about opposite/same sex
Day 19 - A photo of something you want to do before you die
Day 20 - The meaning behind your blog name
Day 21 - A photo of something that makes you happy
Day 22 - A letter to someone who has hurt you recently
Day 23 - 15 facts about you
Day 24 - A photo of something that means a lot to you
Day 25 - Who are you?
Day 26 - A photo of somewhere you want to go
Day 27 - What kind of person attracts you?
Day 28 - In this past month, what have you learned?
Day 29 - Something you could never tired of doing
Day 30 - A photo of yourself today + 3 good things that have happened in the past 30 days


Monday, May 2

Penat

Nak tengok gambar budak tertidur dalam bas? :p penat baru balik dari holiday. Bukan dapat buat water sport sangat tapi banyak main lari-lari. Nanti update petang ni ke k?!

Wyslano z BlackBerry® w Orange

Sunday, May 1

selamat pengantin baru


adik aku nikah hari ni :)

tapi aku tak dapat balik meraikan :(

Rindu

Pejam celik dah dekat 5 bulan aku duduk Warsaw,Poland ni. Cepat masa berlalu. Hari ni jugak terjumpa satu shopping mall tak jauh dari rumah aku. Banyak la kedai brand bagus2 tapi mahal jugak aku rasa.

Minggu ni cuti agak lama. Ahad Labour Day. Pastu Isnin tu cuti lagi cover yang cuti am jatuh weekend. Selasa pun cuti lagik di Poland sbb Contituitional Day. Rabu baru kerja. So cuti panjang sikit ni, aku plan short vacation. Dengan adik adik kat sini.

Memang aku looking forward nak holiday jejalan ni.. Yelah.. Gaji dah bertambah sikit ni, nak la merasa jejalan negara orang ni.. Tapi aku tetap tak rasa gembira dengan hidup aku sekarang.. :(

Aku rindu hidup aku yang dulu. Rindu sangat.. Rinduu.. (Tak boleh nak terus kan.. Rasa sedih..)


Wyslano z BlackBerry® w Orange