Thursday, December 29

pertama kali



masih belum seru nak datang la untuk cerita pasal holiday di geneva.. walaupun ni winter kedua kali untuk kami anak beranak.. tp masa winter pertama tuh tak sempat nak main sled ni.. so sled di geneva ni adalah kali pertama la untuk kami.. seronok memang la seronok tapi letih part nak daki tuh.. hehehe..

Wednesday, December 28

Tuesday, December 27

kami dah sampai warsaw :)


nanti la kalau aku free sikit aku cerita okey.. gambar credit to chedet @ akula matiau. korang tengok la hasil2 (selain gmbr atas ni) dgn klik link aku bg tuh.. lawo lawo gambo dia snap :)

Saturday, December 24

Hallo Geneva!

Sekarang kami dalam flite ke Geneva. Dah plan dr tiga bulan lepas ni. Qaiyyum macam biasa la. Disuprisekan. Hahahhahah. Puas gak nak nipu dia ni skang.

So tatau lagi bila kita bersiaran. Heheheheh. Nanti kami snap gambar banyak banyak k?


Friday, December 23

Cinta Kasih N Love bertemu :)







happy yang tersangat happy... :) belom sempat nak bercerita.. nanti dah balik dr christmas trip, aku cerita okey :)

Thursday, December 22

Tuesday, December 20

pukul anak

aku tak kata aku seorang mak yang baik. aku cuba untuk jadi yang terbaik untuk anak anak aku.. contoh macam sekarang. aku ada qaiyyum dan aku cuba sedaya upaya untuk jaga dia seelok yang mungkin.. sebab ada orang penah cakap kalau qaiyyum duduk dengan aku.. mesti qaiyyum jadik tak elok.. sebab besar takde bapak.. bla3... seriously??? orang yang ada bapak je dapat membesar dgn hebatnya? dengan jayanya? masa zaman tuh aku darah muda sangat.. dengar statement tuh terus jadik sakit hati membuak-buak.. hehehe.. skang bila orang ckp mcm tuh aku senyum geleng kepala je la.. maybe aku ni dah sampai tahap dah tak pedulik apa orang nak cakap...

okey.. itu bukan isunya.. aku nak cerita pasal pukul anak.. kalau tanya aku.. tipu kalau aku cakap aku tak penah pukul anak anak aku.. tapi makin lama.. (sejak qyum 3-4 tahun) aku dah stop pukul anak.. qaiyyum dulu masa dia kecik kecik memamng hyper sesangat. sampaikan doktor nasihatkan jgn bagi dia pakai baju oren.. kurangkan gula.. kalau bercakap pandang mata dia (utk bg arahan) dan qaiyyum jenis dalam dunia dia.. nakal nakal dia.. dia memang takde pukul anak orang.. buat anak orang.. (kecuali qaiser-sepupu dia) heheheh..

makin lama aku makin letih nak marah anak dgn kaedah memukul mukul ni.. disebabkan penat nak pukul-pukul, aku marah mulut je.. cara marah mulut plak ada cara nya.. ekkeke.. aku selalu marah dgn ugut.. bukan la ugut nak bunuh ke apa ke.. salu qaiyyum pun tak takut sangat pun ugutan aku.. (ada yg dia gelak lagikkkk) tapi pastu dia dah tak buat dah..

bukan la aku nak cakap anak aku ni baik tak nakal.. qaiyyum bukan jenis nakal..maybe dia pun dha letih nakal masa kecik.. tp skang ni dia jenis yang leka n silap buat sesuatu perkara.. mcm lupa ini lupa itu.. itu yang menyebabkan selalu kena marah..

aku penah baca artikel cakap yang anak ni kalau kita marah dorang dgn cara pukul2 selalu nih.. anak akan jadi menurut cakap mak bapak.. takut nak buat nakal lagi.. depan mak berlakon jadi baik.. tapi belakangggg.. perangai yarabi... very good pretender! aku tamau qaiyyum jadi macam tuh.. sesedar rupanya perangai yarabiii.. urut je la dada..

pastu bagi aku.. kalau kita pukul anak ni.. aku rasa sedikit sebanyak ko dah bg ajaran kat anak ko yang gunakan kekerasan mcm ni akan menyelesaikan masalah... (itu la sebabnya anak aku ni senang kena buli kot :p) sbb dia selalu tak melawan kalau orang buat dia..

well.. apa apa pun.. setiap orang ada la cara mengajar anak sendiri kan? aku harap aku kekal la mcm ni.. takde pukul2 anak sampai la anak dah besar... sebenarnya aku buat entry ni pasal aku terkejut dengar cerita sorang kawan ni.. anak dia very good pretender.. depan mak baik (actually takut ke mak) tapi belakang perangai nakal sesangat.. sbb dpt kebebasan, mak takde nak pantau nak jegil bijik mata :)

bila aku cerita kat qaiyyum yang anak kawan aku tu teruk kena pukul dengan mak dia disebabkan kesalahan yang sama mcm qaiyyum buat.. giler la anak aku terkejut! sebab dia sendiri tak kena pukul.. and dia jadik kesian kat anak kawan aku tuh sebab kena pukul.. qaiyyum pandang aku and peluk aku cakap.. adik sayanggg mama.. hahahaha! nak bodek la tuh!

see? tak semestinya memukul anak tuh perkara yang terbaik untuk mendidik kan? :)


yeay!kesayangan(s) datang warsaw!

kesayangan(s) aku akan sampai pada petang ni dan esok pagi.. :) 

Geng Instanbul di anggotai oleh Abang Aris (Daddy Qaiyyum) , Raff dan Suki...

DADDY

SUKI AND RAFF
geng-geng ni dipanggil geng Instanbul sebab dorang transit Instanbul untuk holiday beberapa hari kemudian ke Warsaw (dorang sampai kul 7 petang ni).. tengok facebook dorang gambar gambar instanbul sangat la cantik!!! hurm.. maybe kah tahun depan? atau tahun 2013? hehehe..

Esok awal pagi plak geng lagi satu akan sampai Warsaw.. Geng ni kita panggil Geng Hanoi.. sebab dorang transit Hanoi.. cumanya.. dorang tak holiday2 Hanoi lagik.. pas balik dr Europe baru la dorang singgah Hanoi semula and stay beberapa hari..

ANDDIE N ANGAH (AHLI GENG HANOI)

pas 2-3 hari di Warsaw.. dorang akan ke London... kat London dorang berpecah... Geng Instanbul balik Malaya and Geng Hanoi gerak ke Paris.. kemudian balik Warsaw..pastu stay 2 hari kemudian ke Hanoi untuk sambung holiday.. :)

TAK SABAR NAK JUMPA KORANG!!!!

Sunday, December 18

the one that got away orang lain nyanyi:p


apa punya tajuk daaaa. hahahhaa.. balkis sudah jatuh chenta dgn suara mamat ni! huuhuhuuh..

p/s: sorry sayaaaaanggg aku main taram je link ko. ahhahaha

situasi ketujuh

tengah jalan kaki dari Rondo Waszyngtona ke Embassy tadik..

Qaiyyum : Fuhhhhh... lega rasanyaaaa...

Aku : Kenapaaa?

Qaiyyum : Pas kentut-kentut baru la ringan rasa badan ni...

BUDAK KUAT KENTUT DGN CUCU BABYSITTER

Saturday, December 17

bb oh bb!

:( blekberi aku ni meragam.. tadik aku bbm dgn amir kawan aku.. dia dah tuka bb lain.. so dia bg bbpin baru.. pastu aku pun cakap.. aku nnt nak tuka bb lain gak kalau ada rezeki tahun depan.. sebab OS aku kecik n slow.. nak restart pun sikit punya lama..

sekalikkkkk hamek kawuuuu.. blekberi aku dah kecik hati wei.. T_T sedey! bila kita scroll nombor n tekan call.. skrin tu gelap tetiba.. takde tulisan takde nombor.. tapi kol tetap kol la.. cuma aku tak paham kenapa dia mesti gelap kosong je screen tuh... ampun nak.. mama mntak mahap sebab pasang angan angan nak pakai blekberi baru...


yer..itu la blekberi kesayangan.. gambar beberapa bulan sebelum balik malaya.. masa tu kurus.. isk isk.. aik? baru teringat aku ada kasut ni! tapi kenapa kasut ni aku dah lama tak nampak?? omg! kat mana plak dah kasut ni??

Thursday, December 15

Wednesday, December 14

National Day Reception *entry jutajuta gambar*

54th Anniversary of the National Day of Malaysia
30th September 2011

AMARAN KERAS : AKU TAK TIPU. SERIES BANYAK GAMBAR DALAM ENTRY NI.. AGAK AGAK KORANG MABUK GAMBAR.. TEKAN PANGKAH YE? EHEHEHEHE..

AMIK BUAH EPAL UTK MASUK DLM ROJAK

ABANG WAN BWK KELUAR AYAM MSK MERAH

SATAY DAN KUAH KACANG OLEH ENCIK AZMAN

MING LEE (BAJU KADAZAN) SERVE ROTI CANAI

ANAK DARA POLAND POYO BELAKON :P

TUAN TANAH, AGNIESZKA (BIRU GELAP) DAN ANNA (COKELAT)

KEK JALUR GEMILANG X CUKUP JALUR

MEH ACIK (MAKCIK KANTIN) TAMBAHKAN KUAH ROJAK

SEMUA AIM KE RENDANG DUBES MASAK

ENSEM KAN? :P *YG BERTIE*

ARDI CKP AKU MS NI SOPAN JE

MAKCIK KANTIN PD HARI BERSEJARAH

NGEJAS NGEJAS MEJA TUDUNG PERIUK

ANNA CLEANER KAMI

MAKANAN DR HOTEL 

YG BAJU BIRU N BELANG TU DR EMB. THAI

TENGAH TWIT! HUHUHU FOLO AKU @QISTINACLNK

MAKCIK KANTIN BUAT KUIH LAPIS N ROJAK BUAH

PATRYK, MARCIN, MAREK

MARCIN N AGNIESZKA

ANTARA RAKYAT MALAYSIA DI POLAND

PREM, TUAN TANAH, FIKURI DAN MING LEE

ANAK ANAK AKU DI POLAND

CANTIK TAK BAJU AKU BG DORANG PINJAM?

POMPUAN PAKAI SUIT SKIRT DGN BERTUDUNG

ANAK ANAK LAGI

AKU DAN WALENTY, CC KAT SINI

AKU DGN MARCIN (TRANSLATOR EMBASSY)

DORANG POYO JE MASA NI.HEHEHE

WE GLOW! KAN?

WIFE AMBASSADOR ECUADOR RASANYA DGN PUAN DUTA

ORANG KAMPUNG ECAH

ORANG KUAT!

AKU DGN MARCIN LAGI (KAMERA OPIS)

NYANYI LAGU NEGARAKU

MARCIN AKU N PATRYK

ECEHHHH KC AKU..

POLISH MAKAN-MAKAN

KITEORANG BUAT MAJLIS NI 2 BLN LEPAS.. HEHEHE, BARU ADA MASA NAK UPLOAD MASUK BLOG.NAK TULIS N BERCERITA PUN MACAM TAK GIGIH NAK MENAIP.. SORRY! :)