Monday, June 18

poland dah kalah

sapa yang layan EURO mesti tau yang poland dah kalah dengan czech last week. aku tak tengok kat luar. aku duduk di rumah je tengok sebab aku takde geng nak tengok kat luar..

kau tau betapa sedihnya aku bila poland kalah? sedih sampai mode aku patah seribu shila hamzah okey. baca status fesbuk.. baca kat twitter.. memang bertambah luluh rasa.. sepanjang aku tengok memang hati tak tenang sebab manjanggggggg cubaan nak goal tu byk melampau tapi satu pun tak sumbat masuk...

APA SUDAH JADIK?

ok.. poland bukan la hebat sangat tapi kenapa leh kalah dengan czech ni??? aku dah pikir masak masak kalau poland menang... aku memang akan spend duit yg byk utk selai baju. baju apa? baju home jersey poland. sumpah tak tipu.. ohsem melampau jersey dia buatan nike ni...


kau tengok material dia tuh. beza giler perasaan pakai yang grade one dengan grade two. bila pakai jersi ori ni dia punya potongan slim fit. so aku gumbira dapat sarung size s punya. cuba kalau size s pompuan? sangkut!

oh ni aku nak ceta pasal beberapa pemain poland yang menjadik feveret aku ek!



ini kapten bola poland. nama dia susah nak sebut. susah nak eja. tapi nama manja dia kuba. ye. aku suka jugak kuba ni.. sebab dia ensem (bagi aku la..) ada tiga empat pemain poland yang aku dah kenalpasti menjadik pilihan dihati. :p kuba ni jatuh tempat ke tiga sebenarnya. walaupun dia kapten poland. hehehe..


ini damien perquis.. pemain poland pakai jersey 15 yang aku buat status masa dia jatuh lawan russia haritu.. hi abang jambang! hehe.. dia ni mix dgn itali ke france. aku dh lupa. tapi bukan reti nau ckp polish ni. dia main pun utk club lain ni.. tapi masa euro nih la pun ko nak balik kepada akar umbi ye dak? hehehe..

pastu masa pas abis poland lawan czech haritu.. keeper dia nangis baring kat padang.. sedih sangat... (oh iklan kejap.. ramai org ceta polish ramai nangis sebab kalah.. opkos la nangis,.. sedih kot.. aku pun yg bukan warganegara pun sedih.. ehhehehe)


keeper ni nama tyton... aku suka dia sebab dia melampau tinggi. bersih je muka.. tak macam kuba n perquis.. berjambang. ehhehehe.. 

paling aku suka n minat.. (diakui oleh adik adik medik aku yang rata rata semua tau aku suka melampau dia nih... pemain poland jersey 9 :) ohhhhhh saya sukaaaaaaaaaaa..)

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*





ROBERT LEWANDOWSKI !!!!!!


saya heart kamu!!!


p/s: aku rasa memang kerajaan poland ni happy la dorang kalah.. kalau dorang menang.,. nanti fans negara lain mesti balik ke negara masing masing.. kalau dorang kalah.. hotel.. restoran.. tourism dia masih tiptop lagik... tak gitu?




3 comments:

Uncle Lee said...

Hi, wow! You sure know the who is who in football where you are.
I guess I'll just watch the finals.....
Siapa masuk finals? I have not been watching...
You have a nice day, and keep a song in your heart.
Lee.

Buyuiazliana said...

dh zaman aku dok sorg2 ni dh jd malas lak aku nk follow, kalau dl semangat ooo tahan mata x tdo. maybe aku faktor penuaan kot. tgk ko semangat ni terigt lak zaman belia aku..auwww!!

sharifah rosidah said...

Qistina kat rumah aunty semua layan EURO aunty je tak minat, husband aunty siap cakap sian Poland kalah dah lah dia jadi tuan rumah.