Saturday, December 29

qaiyyum marami

cepatnya masa berlalu kan?

Published with Blogger-droid v2.0.9

Wednesday, December 26

rindu banyak banyak


rindu banyak banyak dinosour gemok kita!!!!
p/s: buat kelmarin snowman gemok ni. pastu pagi tadi dah cair.. :(

Published with Blogger-droid v2.0.9

oldtown warszawa

oldtown kat warsaw tahun ni memang cantik deco christmas dia. tahun lepas biasa je. padahal tahun lepas aku krismas di swiss. tp aku sempat la jejalan oldtown sini. tp tahun ni lebih meriah deco dia. aku pun tak sempat snap semua sebab aku malas jejalan. temperature drop ke minus. tp this week getting better tau sbb dah tak minus :)
dua kali pergi oldtown. malam. nnt weekend ni nak pergi siang. nak cuba snap dgn deco lain sbb mana tau tahun depan dah deco lain plak ke kan?haritu pergi dengan geng geng bdk upm. pastu kali ni pergi dgn kwn kwn aku dr london. weekend ni nak ajak faris dgn irfan lah jejalan oldtown. sbb dah dekat rumah dorang pun. ada la tukang snap gmbr. hehehehe.





zakopane aku datang (again)

pergi main ski! hehe. siap amik chegu ajar ski. memula plan nak datang sewa kasut sorang je and pose cantik cantik pastu dah! sekali tak leh laaaa. teruja sangat habis semua sewa sorang satu..
pastu bincang punya bincang.. agree untuk amik chegu sebab seram tengok tinggi sangat. hahahaha. confident kak qistina kannnn nak naik sampai atas. hahahaa.. tapi alhamdulillah buat keputusan untuk amik chegu. sebab chegu tu ajar basic yang sangat penting. ajar macam mana nak break. bayangkan kalau tak amik chegu. rileks je jatuh bergolek kannnn.. hehehee..
nak repeat semula nanti ni. sebab seronok sangat!



Wednesday, December 19

waiting

hari ni kawan kawan qistina datang poland. dorang datang dari london. bukan orang putih pun. malaysian yang tinggal kat london. ehhe. excited jugak sebab lama tak terima tetamu kat rumah ni.

plan memula nak ajak gerak terus ke zakopane malam ni. tapi dorang nak datang makan ketam dlu. hahahaha. debar kejap sebab buatnya masak ketam tak berapa nak menjadi? malu la nanti! hehe. pastu salah sorang kawan nak cuci baju dulu sebab baju dia travel dah abis pakai.oh lupa cakap dorang dari budapest. jejalan sana dlu.

hurmmm.. nanti aku update gambar la kot sebab memang dah boleh post / update pakai tepon ni.. hehe.. oh ni aku up gambar kami masa pas party kat rumah lukasz.. party laksa. hehehehe

Tuesday, December 18

chocolate cake dua minit jer..

satukan bahan kering dulu.. 3 sudu tepung gandum.. 4 sudu gula.. 2 sudu koko tp aku guna yg nak buat hot choc tu brand mark n spencer. pastu telur sebiji.. susu 3 sudu pastu vegetable oil 3 sudu gak.. secubit garam pastu vanila esen sikit.. kacau larut bahan dlm mug. pastu temperature high setkan dua minit.. kemudian tingggg! siap! mkn dgn ice cream.. or makan mcm tu je pun sedappp..

hi


MISS ME? hehehehhe

Saturday, December 15

cute

tengok cerita kelakar pun nangis. buruk betul. cerita aku dia dan tong sampah. skrip dia.. 
awak tau tak pa maksud cute?
tak. tak. apa?
ugly but adorable~~~

Wednesday, December 12

12.12.12

please send me some love :(

Published with Blogger-droid v2.0.9

Tuesday, December 11

dapat bunga

gambar takde sebab aku takde masa nak betulkan masalah blog ni lagi. update pun pakai samseng. busy melampau. nak bermanja pun takde org nak dimanjakan. apatah lagi mengadu nasib. stress ok kau simpan dalam hati.memendam rasa.

oh petang semalam aku dpt bunga. cantik. local staff kumpul duit bg ke aku. sempena duduk warsaw dah dua tahun.. :) terubat sikit hati. okla nak tido balik. hope ada keajaiban besar nanti bila bangun tido! xx!

Monday, December 10

dua tahun

qistina dan qaiyyum dah dua tahun di poland! maknanya blog sepi ni dah dua tahun usianya. cuba untuk update sekerap boleh tapi tunggu nak selesaikan dulu masalah quota full ni. hehee. snow dah turun sini. sapa yang ada fb aku ada.la nampak gambar aku post. nanti aku cuba solvekan problem blog ni. then aku update semula yer. happy anniversary to us! hehehehe.. *masih xleh cakap bahasa dia aku ni* hehe

Saturday, December 8

jiwa kacau bilau

dah seminggu lebih macam ni. baru jiwa nak tenang.. datang satu lagi benda buat kacau.. abis tu bila nak tenang nya? serabut.. penat.. lemah badan.. lemah jiwa..

kadang kadang kita manusia ni terlalu fikirkan sesuatu perkara terlalu mendalam sampai lemah jiwa kan. kenapa ye? mungkin sebab kita takde saluran lain nak lepaskan kot.. aku ada kawan kawan rapat yang teramat rapat.. kadang kadang luah la kat dorang.. tapi terluah ke semua? sangkut kat anak tekak jugak akhirnya.. haih..

semalam masa otw ke office.. nampak seorang perempuan.. rambut pendek. super pendek.. lama aku perhati dia.. sampai dia pun tak selesa.. then aku tersedar.. segan orang ni dibuat aku.. tapi cantiknya rambut pendek dia.. nipis tepi sikit.. and ada jambul tinggi. susah nak describe mcm mana tp lawa la... should i? tapi dah janji pada diri takkan n tak nak potong pendek dah rambut ni.. tapi.....

...........

Thursday, December 6

separuh aku


oh sekarang aku dah tau kenapa aku failed nak update blog. sebab dah ckup quota.. aku tak pasti berapa quota.. tapi memang aku dah tak leh nak masuk kan gambar. padahal banyak ya ampun gambar nak kongsi ni. hehe.. takpe la.. nanti aku cuba check la mana silapnya.. sesilap entry ni pun tak lepas naik..

eh sedar tak blog ni dah nak masuk 2 tahun? :)

Monday, December 3

happy birthday kakak qaiyisha

sudah 11 tahun!

Tuesday, November 20

whyyyyy???

kenapa manjang aku nak pos entry ni konpem failed nak pos?? whyyyy????

update:ok dah tau. kisahnya up gambar dia takleh nak pos. haihhh.bosan lah!

Tuesday, October 30

last day!!!




last day utk vote rania. anak ayu. kawan aku. click sini
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=441472912581563&set=a.432848670110654.108284.427167807345407&type=1&theater
untuk vote rania. thanks!

oh aku baru bukak website ni.. cakap dilanjutkan ke 4 november untuk vote. so apa lg?? jom la vote baby rania!!!!!

Monday, October 22

Tiada duka yang abadi



Tiada duka yang abadi didunia
Tiada sepi merantaimu selamanya
Malam kan berakhir, hari kan berganti
Takdir hidup kan dijalani

Tangis dan tawa nyanyian yang mengiringi
Hati yang rindu tanda cinta dijalan Nya
Namun ku percaya hati meyakini
Semua akan indah pada akhirnya

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki segala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini

Waktu berputar rembulan dan matahari
Bunga yang mekar akan layu akan mati
Malam kan berakhir, hari kan berganti
Takdir hidup kan dijalani

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki segala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki segala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini
Harap ampunkan hamba-Mu ini

Sunday, October 21

memory card

gambar.. lagu.. video.. 

SEMUA HILANG!!!

sedih giler.. hari tuh dah jadik sekali.. dpt semula gegambar.. so dok pk dah ok gambar tak di transferkan.. again rosak balik.. dan tak leh di repair!!!!

hilang semua gambar kenangan. sedih melampau.

:( 

:(

Tuesday, October 16

kaklong kawasan




kaklong kawasan warsaw dengan kesayangan

Monday, October 15

takde tajuk.lalalalalalala

haih. nak aku cerita pasal apa ye? aku tengah sakit hati. mendalam. menyucuk. bila aku sakit hati aku jadi nak tumbuk orang. aku nak jerit. aku nak peluk. aku nak sayang <-- perempuan gila. hahahhaa. takde la.. ada la isu dalam diri aku sikit. so aku jadik sakit hati melampau... ok jom tuka topik..

last week aku buat apa? sabtu ada makan makan rumah officer. so dpt la jmpa beberapa adik junior baru sampai.. adik kecik sangat. haha.. mmg nampak budak sangat budak budak ni. haihh.. rindu plak kat adik aku.. eh korang penah tgk adik aku? alamak. aku takde plak gambar dia.. kejap aku check kat fb..

ada tp aku malas save. hahaha. takpe. nanti nanti la.. aku ni banyak berhutang entry lagi. banyak nau hutangnya.. haihhh.. bila nak dtg semangat ni??

p/s : adik medik tanya bila nak update blog kak? so ni kira aci ke akak update? uhhuuhuhuh

Thursday, October 11

Monday, October 1

raya dah lepas lama dah qistina oi!

aku balik raya. lepas ni tamau balik raya dah. sebab apa? sebab masa terhad sangat. kedai banyak tutup. pastu balik masa puasa agak penat n percaya ckp aku.. aku tak jejak pun ke bazar ramadhan. mama aku masak lagi sedap drpd bazar tuh..

so far perjalanan balik agak baik la.. perjalanan pulang pun kira ok la cuma semua contact aku hilang masa aku sampai frankfurt. sedih. wipe data bb aku ni sbb aku lupa passwd. baru cuti dua minggu lebih dah lupa. bukan passwd bb je. banyak passwd aku dah lupa T_T

balik malaysia memang best. sapa-sapa balik malaysia semua happy happy. except zara la kan. hehehe.. sorry babe, mention plak nama ko sini.. hurmm.. balik jmpa family.. jmpa kawan-kawan.. jumpa bakal suami :) so malaysia memang best lah!!!! 

so far balik ni semua makanan dapat makan.. except burger tepi jalan.. tapi takpe. takde la beria nak makan sangat.. wish list yang lain dpt dipenuhi la jugak.. alhamdulillah.. terima kasih buat kawan kawan yang bawak pergi makan dan cuba penuhi permintaan cik poland ni. huhuhu.. bawak tengok movie.. bawak usha tempat tempat bekas dating dedulu. huhuhu.. sonok! happy! balik malaysia memang best la..

pastu ada pergi holiday... memang masa cuti balik malaysia dua minggu lebih tu padat la.. penuh aktiviti.. kiranya bukan utk buang buang masa la.. lengkap siap boleh holiday, kl-kuantan tu ala ala kuantan pekan je la lagaknya. huhuhu.. pastu aku byk stay kat marriott putrajaya sampaikan manager dia dah kenal aku. LOL.. 



banyak gambar nak tepek tapi semua kat fb la.. gambar dengan bakal suami? hehehe.. nanti la.. bila dah bersedia nanti, kita up la... december 2012, jom balik malaysia lagi!!! cant wait to meet u again sayang!!!!!!



Tuesday, September 25

busy bee

dua minggu hura hara hidup aku. uwaaaa! today is the day! saya memang busy tapi saya tak lupa.. :)

coming soon gambar gambar.. nanti dah free selepas hari ni qistina akan update blog!




bagi korang tengok sikit 'ibu dalam pantang' kan main berkain batik... 

Tuesday, September 11

genap tiga tahun

genap tiga tahun kisah sedih itu. daripada last week melayan perasaan meratab hiba... mata pun sembab bengkak kumpu panda... harapnya esok hari akan lebih cerah!

Friday, September 7

air terjun

air mata jatuh macam air terjun... sedih.. pilu.. dugaan? atau sudah takdir? jawapan yang dinanti tak seperti yang di harapkan.. letih memang letih.. tapi.. ntah la.. lemah rasa seluruh badan.. :(

Thursday, September 6

qistina yang baru


apa yang berbeza? :)

Monday, August 20

selamat hari raya drpd qaiyyum dan mama qaiyyum!

sorry la kita lambat wish

:)

macam mana raya qistina? qistina senyum je boleh? nanti korang bosan baca kisah raya qistina masa tengah raya mode ni.. biar la tunggu dah seminggu dua.. kita dah rajin nak transfer gambar, baru kita ceta ok???

nak duit raya?? meh la datang raya sini! :p

Friday, August 10

Wednesday, August 8

snow globe free

esok aku nak tutup dah yang bagi snow globe free tu :)

nanti lusa aku umumkan sapa menang, and akan contact korang melalui email address yang korang tinggalkan ok??? kalau la dalam masa 24 jam takde yang reply, aku cabut email baru.. nanti siap sedia lah aku pos bende alah tuh. pos laju atau pos kapal nanti aku check dulu ye.. :)

thanks kepada yang tinggalkan email nak free snow globe!

Monday, August 6

hei hei hei

amboi. hei kan aja? :)

semalam malaysia tidak berjaya dapatkan gold medal. tapi aku sebagai anak malaysia sangat amat bangga DLCW dapat ke stage macam ni. cuba bagitau anak malaysia mana yang layak ke final olimpik sebelum ni? so siapa yang mengata DLCW mcm mcm sebab tak berjaya bawak balik gold medal, sila duduk diam diam. mcm kak d green epal cakap. wakil rumah sukan biru pun belum tentu lepas, jangan ada hati nak mengata DLCW.

semalam aku percaya ramai sakit dada tengok final badminton. aku siap tekan tekan dada dengan bantal. sakit oi. mcm senak ditusuk sembilu. pedih giler. debar tayah cakap la. haihhh.. aku percaya bukan aku sorang rasa macam tu. tapi Lindan pun sama. Lindan selalunya main rileks je sebab dia memang terer, tapi semalam dia siap stress n menjerit jerit marah sebab stress.. aku percaya DLCW dah bagi yang terbaik dan saingan yang sangat hebat.

nangis? hehehe.. qistina la salah sorang yang nangis tengok DLCW nangis tak dapat bawak balik medal. ye, ramai yang sedih nangis juga kan??? tapi walaupun tak dapat bawa balik gold medal, carta malaysia dalam penerimaan medal dah bukan yang corot kan? :)



sori la bulan puasa bagi korang cuci mata. tapi aku sebenarnya harapkan DLCW pakai baju tu drpd lindan :)

Saturday, August 4

bila qistina masuk designer boutique

sentap!

mementang kita comot comot. dia tamau layan kita pun 

:(

tapi memang qistina tak sedar diri pun. huhuhu. kita masuk pun sebab nak surveykan untuk kawan kita.

dia jeling semacam je kita belek belek harga kasut...

kawan suruh snap pun qistina takut.. hehehe..

takpe la.. nanti qistina dah senang esok lusa, qistina beli banyak banyak kasut kedai awak..

biar awak terlopong!

Friday, August 3

hanya kita-kita je yang paham :)


aku dapat video ni masa kawan-kawan kat Ghana and Brasilia kongsi video nih. kelakar betul fynn ni.. bila dia dapat stok ikan bilis, stok belacan, kicap dan beberapa barang lagi yang mak dia kirim..

part dia nangis bila terlalu excited dapat cium bau ikan bilis tuh.. dengan aku aku sekali nangis. hahaha.. walaupun aku punya stok penuh ckup banyak lagi ni (eh qistina kau dah lupa cili sos kau tinggal sebotol je?)

aku rasa sesapa yang duduk oversea sebab bekerja or study mesti paham sangat perasaan fynn ni kan? aku rasa orang macam aku kira ok lagi la sebab kami posting dapat satu kontena, selagi kau ada duit nak beli stok2 makanan.. memang takde hal la.. bayangkan kalau student yang dpt bawak stok sikit je sbb beg dah berat. fuhhh sedih woooo kalau lama tak dapat makan sebab stok dah abis..

macam aku holiday london awal tahun dulu.. kedai malaysia tu ada sambal keli. rasa nak nangis sangat dapat makan keli ok. sebab lama giler tak makan keli ok.. aku dlu kalau masa kat wisma.. turun cafe kalau ada sambal keli. itu dlu aku kejar utk makan.lauk lain tu mcm tak heran. tu pasal rasa excited sangat. oh sini ada keli.tapi bkn keli sekor sekor tu. sini keli dinosor yang dia dah siap potong. dpt bayangkan?

so bila aku tengok video ni. memang aku sengeh je.. masa kotak drpd kontena aku sampai dlu terasa macam budak kecik dapat adiah drpd santa. haha. semua bende nak pegang. cumanya aku orait lagik la daripada orang tuuuuuu.. orang mana qistina? alaaaa.. ada laaaa orang tu siap pakai heels n bikini sambil kemas stok stok makanan yang sampai daripada malaysia. hahahhaa.. ampun cah! :p

Thursday, August 2

eh.hi!

:)

aku tatau apa patut aku kongsi dengan korang. makin lama makin malas nak ngepost entry. heheh. takde sangat yang menarik. ada la beberapa menarik n menyakitkan tapi takpe. aku akan ceta bila aku nak ceta.

oh aku gaduh dgn tuan rumah tadik. macam korang kalau rajin baca blog aku. aku memang tak suka tuan rumah aku. jenis ornag tua suka suka hati masuk rumah aku.

so tadik dia dah bising bising kat aku. aku dah bg sedebik la. bg diam mulut dia. dengan akak lama kau behave sebab akak lama duduk rumah aku ni jenis tegas. bila kau tengok aku jenis sap sap sui. kau naik tocang kan.

so memang 100% aku dah confirm aku berambus daripada rumah ni bila dah abis kontrak. benda ni aku dah discuss dengan officer2 aku.dorang memang tau cerita kisah aku dgn tuan rumah.so tunggu la Feb 2013.

qistina akan duduk apartment!!! *tayah pening pasal apartment ada security bagai*

Tuesday, July 31

terima kasih kerana mendoakan...

terima kasih kerana mendoakan aku dengan kesihatan yang baik. alhamdulillah berkat doa korang dan kawan kawan lain aku dah sihat dah sepenuhnya sabtu lepas.

bila kita sakit ni.. memang masa ni kita oleh lihat sapa yang paling beria-ria tanya keadaan kita.. siapa yang tanya kadang kadang.. siapa yang tanya ada tanya sekali pastu senyap dah.. macam macam pesen.. tapi alhamdulillah orang ingatkan aku :) tapi aku jenis yang tanya sekali pastu senyap. heheheheh

hari cuti pun ada yang tak disangka sangka PM / whatsapp / bbm aku tanya tentang kesihatan aku dan anak. alhamdulillah dikurniakan kawan kawan yang macam ni... terima kasih sangat sangat.. :) orang yang telah lama diam pun boleh tanya tentang kesihatan. oi.. terharunya sahabat!

yang penting qistina dah sihat.. :) so dah boleh plan apa nak di masak untuk juadah hari raya :) biskut raya dah buat sejenis.. tapi laju je anak teruna aku makan.. risau plak rasa.. eh syahdu plak tetiba nak masuk slot raya di perantauan ni.. tamau la pikir pikir.. have a nice day! xoxo!


p/s: qistina tak antar pun salam perantau. dah dua tahun raya sini.. hurm.. belum terbuka hati nak hantar :)

Monday, July 30

kelas 2A



last week masa cuti sakit, dapat email daripada skeolah qaiyyum. qaiyyum bukak sekolah nanti akan masuk kelas 2A. tapi berpisah la dengan beberapa orang kawan daripada kelas 1B hari tu.. yang penting kawan kawan rapat dia sekelas dgn dia kali ni :)

Friday, July 27

tidak bernasib baik

Perut masih sakit drpd malam tadi. Sakit dia macam kau kena period pain n cramp. Ye aku xleh tdo. Aku dah la alergi pain killer. Nice sangat kan. Kena tahan sendiri. Nangis tapayah cakap. Kecewa dengan sangat. Aku sakit then orang aku harapkan memang takleh diharap. Sakit hati.

Aku bangun tunggu office bukak, call officer minta nama hospital yang wife dia pernah masuk. Tak lama pastu wife officer baik hati call aku bagi nama hospital bla bla. Bila call dia cakap hari ni ada doktor yang boleh cakap polish je. Sedih giler rasa. Hospital Medicover ni memang hospital private yang top jgk. Dia suruh datang Isnin sbb hari Isnin ada doktor yang cakap English. Giler sedih.

Aku ngadu wife officer, dia suggest Healthcare. Klinik yang dapat detect Qaiyum kena tic dulu tu. Bila call dorang tutup sampai isnin and mintak rujuk ke Medicover :( malang.malang btol aku. Bila mcm ni aku rasa negara aku lagi jauh bagus  daripada europe ni :(

Dan kau. Apa alasan kau pun. Aku malas pedulik. Pegi jahanam.

Published with Blogger-droid v2.0.6

jangkit

Bdak yg tuam towel basah kat mama dia dah start pening pening. Ni tanda tanda nak demam ni. Ahhhhh, dugaan sungguh! :(

Published with Blogger-droid v2.0.6

Thursday, July 26

masih sakit

Sepanjang semalam tidur bangun cirit birit demam panas. Memang itu je kerjanya. Doktor cakap memang body aku terlalu kering sbb asyik cirit birit. Dan aku berpuasa hari sebelumnya. Itu yg jadi body pain..

Semalam memang drama. Asyik nangis jer aku ni. Anak plak semalam masa tuam dengan towel basah cakap u hv to get well soon. If u sick, adik sick. Who will take care of us? Mana la aku tak nangis? Dengan menahan sakit badan, demam lagi pastu anak papah bawak ke toilet. Nasib baik la belum sampai tahap terlepas di tmpat tdo. Haih kesiannya qaiyyum kalau terlepas di tmpt tdo. Heheeh..

So macam mana hari korang? Berbuka makan apa? Aku masih on diet. Doktor suruh makan nasik kosong and tabur gula sikit atas nasik (memang tak la aku makan mcm tu). Semalam aku mkn red velvet sahaja sepotong. Tak leh nak makan. Tak larat. Itu pun rasa nak muntah pas makan. Maybe hari ni nak orang masakkan sup.

Hurmmmm, oklah. Lenguh tangan type sambil baring tp berkepak pegang tab. Lagipun perut dah start nak pedih pedih ni. Have a nice day! Xoxo

Published with Blogger-droid v2.0.6

Wednesday, July 25

demam panas

Start drpd ptg semalam aku dah tak selesa. Siap mata ni merah berurat. Balik keje terus tdo. Bgn je bdn panas. Lg sejam nk berbuka.gigih msk nasik. Goreng telur. Mkn brp suap jer. Xleh nk masuk. Pastu mkn segala jenis ubt demam. Pastu ubt cirit birit. Pastu kebil kebil n tdo semula.

Bgn tdo utk sahur sekali selsema. Nice ubt selsema mmg abis. Pas sahur nk tdo pun xleh. Tp gagahkan diri jgk. Bgn pagi ni kejap tadi bdn panas semula :( dugaan bulan puasa.. Text officer inform psl demam panas bla.bla.bla.

Get well soon qistina!!

Published with Blogger-droid v2.0.6

Monday, July 23

berpuasa 18 jam

alhamdulillah berpuasa di poland kali ni sangat smooth. mungkin nama je summer tapi cuaca tidak sepanas tahun lepas. sudah hari keempat.. tak berapa letih pun. cuma semalam sakit perut cirit birit. memang agak lembik.

pagi ni masa sahur kurang minum air. so harapnya semuanya ok sampai ke petang. puasa korang macam mana? local staff aku siap cakap.. its not fair ur religion ask you to have this strict fasting -_- aku senyum je la kat kapir ni... ehhehe

hurm.. apa nak ceta? takde apa sangat kot. mood pun agak ke laut. bangun pagi isnin ni.. ingatkan ada la nur or happy moment.. tapi as usual.. takde pun.. maybe belah belah petang kot mood ok semula... ok peeps! have a nice day! xoxo!

kita nak bagi FREE snow globe poland ni... PADA FOLLOWER!

NEW ENTRY??? SCROLL DOWN BEBEH!!!



maaflahh kita abaikan blog ni.. kadang kadang mcm malas nak update apa apa.. hehehe... pastu orang komen pun kita tak balas pun... tapi tengok pada unique visitor.. eh ada jugak yang datang bertandang.. terima kasih la awak semua datang ke blog kitaa.. oleh itu.. kita dengan rasa rendah diri.. nak maklumkan.. kita nak bagi snow globe poland free kat korangg.. korang nak takkkkk???


TERBUKA KEPADA FOLLOWER BLOG NI SAHAJA

Cara-cara adalah korang komen je kat entry ni.. dengan bagi email add korangg... :) senangkan??? macam mana aku nak pilih?? okey nanti aku salin la email address korang ni.. pastu aku gunting.. pastu aku masuk dalam bekas.. goncang goncang.. pastu nanti aku suruh la qaiyyum marami aku cabutkan siapa yang bertuah tu :)

tak susah kan?? so apa lagi? sila komen dan tinggalkan email add korang.. peace!

eh jap jap.. macam mana korang nak dapat ni? kite pos la nanti masa balik cuti.. :)

p/s : nanti kita up gambar snow globe yang kita nak bagi tuh ek...

Friday, July 13

hari baru

pstt! saya dapat bos baru hari ni. wish me luck!!!

semangat giler.. datang ofc awal.. mata panda ni sebab bangun awal.. baru pas print schedule bos untuk next week.. pastu surat surat yang masuk.. pastu dengan keratan2 akhbar lagik.. maybe jugak bos akan buat meeting hari ni kan?

we will see!

Thursday, July 12

terbang


kalau aku ada sayap.. aku nak terbang jauh daripada hidup aku... tinggalkan semua.. 


Tuesday, July 10

Magnets for sale!!! (TELAH DITUTUP)

memang ada lebih lagi tapi ada sepupu aku pm.. dia cakap lelebih tu bg la kat sedara mara yang memang tak dan nak sampai situ. hahaha.. oleh itu yang mana lebih lebih ni.. aku nak buat bagi sedara mara sendiri... adios! yang belum bank in sila bank in ye! 


yo!!! okey aku nak jual fridge magnet yang aku beli masa aku holiday haritu.. untuk pertanyaan harga korang leh email aku qisztina@yahoo.com

okey.. kepada mereka yang berkenan pada fridge magnet ni.. scroll bawah.. email aku nombor siri FM ni.. pastu aku akan reply email korang dgn harga sekali.. 

korang beli dua ke atas.. aku bg free cenderamata EURO 2012 haritu aku beli..

postage plak.. kalau korang duduk area putrajaya jom lepak mamak kembar.. aku pas kat korang.. (yelaaa aku belanja la teh tarik :p ) kalau korang duduk kuantan.. jom lepak teluk chempedak.. aku pas kat korang.. :p

kalau duduk luar drpd tempat di atas.. sila spare duit postage rm6 yer... 

KEPADA YANG SEBARKAN ENTRY AKU NI KAT BLOG KORANG.. KALAU TERPILIH.. AKU AKAN BG SOUVENIR EURO JUGAK.. TIGA ORANG YANG TERPILIH YE.. THANKS!


U01

U02 (SOLD)

U03

U04(SOLD TO NIDA)

U05

U06

U07

P01

P02

P03 / P04 (SOLD ONE, SOLD TO NIDA)

P05
( INI MAKANAN POLAND. KARIPAP KUKUS YANG INTI DIA ADA CHEESE N HERBS.. ADA YG SAYUR N MUSHROOM.. MCM MCM INTI LAH.. TAPI VERSI KUKUS..

P06 / P07
(INI ADALAH BUILDING PALING TINGGI DI POLAND. HADIAH DRPD RUSSIA KATANYA.. KEBANGGAAN POLAND NIH)

B01 (SOLD)

B02

B03 (SOLD TO NIDA)

B04 (SOLD)

L01 (SOLD)


L02 (SOLD)

L03 / L04 (ONE RESERVED, ONE SOLD TO NIDA)

L05

L06

L07


L08 / L09

L10


L11 (RESERVED)