Friday, July 27

tidak bernasib baik

Perut masih sakit drpd malam tadi. Sakit dia macam kau kena period pain n cramp. Ye aku xleh tdo. Aku dah la alergi pain killer. Nice sangat kan. Kena tahan sendiri. Nangis tapayah cakap. Kecewa dengan sangat. Aku sakit then orang aku harapkan memang takleh diharap. Sakit hati.

Aku bangun tunggu office bukak, call officer minta nama hospital yang wife dia pernah masuk. Tak lama pastu wife officer baik hati call aku bagi nama hospital bla bla. Bila call dia cakap hari ni ada doktor yang boleh cakap polish je. Sedih giler rasa. Hospital Medicover ni memang hospital private yang top jgk. Dia suruh datang Isnin sbb hari Isnin ada doktor yang cakap English. Giler sedih.

Aku ngadu wife officer, dia suggest Healthcare. Klinik yang dapat detect Qaiyum kena tic dulu tu. Bila call dorang tutup sampai isnin and mintak rujuk ke Medicover :( malang.malang btol aku. Bila mcm ni aku rasa negara aku lagi jauh bagus  daripada europe ni :(

Dan kau. Apa alasan kau pun. Aku malas pedulik. Pegi jahanam.

Published with Blogger-droid v2.0.6

7 comments:

sharifah rosidah said...

Ini lah kekurangan nya bila berada di luar negara hanya orang yang pernah melalui nya je yang tahu. Selalu nya orang dengar tentang keseronok kan saje.

Ayu Katerina said...

sabar sabar... apa hal ni marah2.. :( adeihhh gila lahhh org yg tk paham org sakit ni ek!! sabar ye awokk..

azra said...

Bertabah ye sayang. get well soon

Che Sue said...

bertabah lah..ini satu dugaan anak perantau..take care n get well soon beb!

mamasuri said...

dugaan ..sabar yek..

Buyuiazliana said...

bertabahlah... aku setuju ckp aunty sharifah rosidah tu.. susah payah hidup di tempat orang sape pn tak tahu nampak yg elok je. semoga cepat baik qis!

JieJ said...

semoga cepat sembuh qis..