Friday, December 31

laha betol

hari ni heavy snow.. so berjalan dr rumah ke hentian bus cukup menyeksa kan.. sb snow akan masuk mata.. bila smpai hentian, qyum cakap.. 'seronok kan maaa??? snow ni jatuh2 atas muka kita?' oiiiii anakku.. ko tak sejuk ke??? (tapi qyum mmg jarang sgt komplen psl weather ni sbb dia mmg suka sgt snow)

dah tu plak dok tnggu bus satu hal.. lambat plak bus ni.. dekat 15 min bersejuk kat luar sambil tnggu bus.. baru la sampai... aku ni mmg tak suka duduk sangat dalam bus ni... sbb korang pk orang2 poland ni wangi sgt ke??? idak weiiii... teruk dari bangla pon ada... ntah kenapa ada jugak org diorg ni tak tau kewujudan 'deodoran'. hehehhee... qyum pun suka berdiri jugak.. tapi sbb lambat lagi nak smpai... aku soh qyum duduk.. boleh sorang mamat ni.. umur dlm 30-an pakai mmg smart la.. pakai sut.. tie bagai.. baju sejuk pon mcm bergaya la.. leh tak bg anak aku duduk sebelah dia.. dia langsung tak nak berganjak..LAHAAAAAA    NAT tak?? aku mmg hangin betoi.. aku ckp kat qyum.. jgn duduk dgn org celaka makan babi ni dik.. (marah benor aku.. tp bukan depa paham pon)..

qyum pun mcm pasrah je la kan.. pastu sib baik next hentian ada yg turun.. and qyum pun dpt la duduk akhirnyaa... dok negara org ni.. mcm ni la.. kadang kita mmg akan dipandang rendah.. tengok muka kiteorg ni muka asian.. so diorg pk kite ni miskin.. "haluuuu kakak abang!silap2 elaun aku lagiiiii banyak dari gaji korang dua bulan tau?' dah la salu org pandang atas bwh kiteorg ni kalau naik bus...

sekian entry meroyan :)

4 comments:

Opah Ju said...

sabo....nak......sabo ....nak ....dut negeri org kan....

intanz said...

:) ko ckp gitu kuat2 ke? hahaha... sabo beb.. camtu la gaknye bangla2 kat tmpt kite kan..

selamat tahun baru..

cheers..

nqr said...

intan * bangla kita kurang2 paham gak bahasa kita beb..

Leen said...

Qist
Mesti bau bawang besar kan hik3..adk bradik keti bangla..

Still remember time kita naik nadiput dulu..then semuaorg tak bg qayum duduk then ko bisik kt aku 'derang ni tak tgk 3R agaknyer'

Yeah! rite derang ni pun tak tgk 3R barangkali.