Monday, December 20

Mampu!Mampu!

Last week aku ada beli beberapa barang dapur (sayur-sayur) kat Carrefour kat satu shopping mall sini.. Masa tu aku duduk lagi kat Hotel Intercontinental ni.. Nasib la shopping mall tu sebelah hotel je.. So dok beli macam-macam.. Time nak bayar tu baru perasan yg aku ni balik hotel jalan kaki.. brg aku beli tu byk and berat.. (sini kalau plastic bag kena charge tau, kalau nak shopping sila bwk plastik sendiri)

Aku pun buat la satu beg isi yg ringan kat Qaiyyum sbb tak larat aku sorg angkut semua.. bila dok angkat tu.. ya ampun.. series berat aku punye plastik.. Yang Qaiyyum lak sbb baju dia pakai pun dah hazab berat.. ni nak kena angkat plastik beg.. mmg la kesian jugak.. tapi dabel triple kesian kat mak dia lagi la kan? hehehe..

Masa jalan sikit aku benti..sbb letih angkat berat and tangan pun sakit.. Jalan sikit benti..jalan sikit benti.. sampaikan Qaiyyum yg masa tu depan aku jerit kat aku.. "Bersemangat!Semangat!!Mampu!Mampu!" aku jadi tergelak la sbb dia leh jerit bagi kata semangat kat aku.. ewahhhh.. mentang plastik ko ringan kannnn.. hehehe...

So.. Moralnyaaaaaa... beli sikit2 laaa.. awak tu takde kereta..jalan sana sini naik trem/bus.. :)


ni la shopping mall yg besor penat aku jalan.. btw, ini bukan shopping mall paling besor kat warsaw, ada satu lagik nama arcadia.. paling besor di eropah kata depa.. aku g sekali je.. pastu jalan sikit sgt and balik je.. :)

8 comments:

ajalalala said...

hahahhaa..gila semangat..
mesti best kan qaiyyum ada skali..
;)

nqr said...

aja-aku konpem gila kalau aku takde dia..dgn nak duduk sorg2 kat rumah tu..isk...idak laaaa

karipapsayur said...

naseb ko x bawak qaiser. Nak carry beg plastik lagi, nak dukung qaiser lagi. hahahahhahaha

nqr said...

ngah-aaarrghhhhh...tak sanggup bwk qaiserrrr

zeta said...

kiut betul qaiyyum ckp camtu..budak baik sggh..

nqr said...

zeta- budak ni independent..takde bapak dr kecik.. so dia mcm org tua sikit..

Izan said...

selamat berkenalan...
mesti sejuk giler kat sana kan? kat italy pun da tak tahan sejuk apatah lg kat sana... brr....

nqr said...

izan-slmt berkenalan :) sejukkk.. plak tu cuaca mcm gila..kejap sejuk sesangat..kejap ok..kejap kuar matahari.. kejap salji...