Sunday, November 27

saya mahu kurus tapi.....


suatu masa dahulu.. aku memang jenis yg kuat makan (so skang tak la kuat makan ye qistina?pfftttt!) apa apa je aku makan memang sah sah berat aku tak naik.. give up gak tau sbb aku kurus giler.. mcm takde isi aku ni.. sekeping je.. hehehhe.. siap penah kena ejek dgn seorang bohsia kat sekolah kata aku papan lapis jerit dari tingkat dua. au pun pelik apesal la dia tetiba nak carik gaduh jerit panggil aku mcm tu.. sekalik dengar dek besfren aku... si jihan, dia sound budak tu tembikai bulat. heheheh..

pastu aku kawen and preknen. berat aku masa kawen dalam 43kg. berat paling tinggi masa preknen adalam 68kg.. banyak jugak naik kan? :) lepas bersalin aku turun dalam 50-52kg elok je la berat tu turun naik sekitar tu sampai la aku masuk wisma.. elok lagik masa masuk wisma memang berat mcm tu gak.. dah tak leh nak turun dr 50kg.. aku agak redha je la.. janji sihat ye dak..

sekalik masa bercinta manjang naikkkk je berat sebab gi dating asyik makan je... sampai la sekarang ni hah.. berat tetap mcm tuh.. turun naik sekitar 64-66kg.. sedey lah! weekend je masak sedap2..(hr lain pun msk sedap laaa :p ) cth mcm semalam.. dlm masa 3 jam aku mkn naisk tomato dua kali! uwaaa.. apa sudah jadik ni???



aku give up la. malas dah aku nak diet diet ni.. tapi nanti winter jacket dah tebal.. mesti buruk aku gemok je pakai kan??? isk isk... takpe la.. aku ada winter jacket size L.. nanti pakai je la yang tuh.. isk isk.. bak kata oppa.. tak kisah la berat aku 65kg ke 70kg ke.. tetap suka aku. hahahaha! so kalau berat 71kg dah tak suka la? :p

6 comments:

sharifah rosidah said...

Aunty pun macam tu susah betul nakturun berat badan ni dah penat diet turun 10 kg pastu bila hati senang sikit naik 11 kg, so den berserah je lah malas nak fikir2 lagi.

dd.hasnidar said...

haihh.masalah ko ni sama je dengan aku.berat sebelum preggie aritu pn dah main cecah 65-68kg..ntah bila agaknya dpt balik berat zaman skolah dulu 46-48kg..hukhuk.

Zara said...

huwaaaa..anak aku dah "membebel" kata aku gemukzzz..bencik.."si dia" gak..huwaaaaaaaaaaa nangis..ni baru start puasa ganti beb..hahahhaa (untung puasa time winter ni..buka cepat..kekekeke)

nqr said...

auntie-kann!jadik malas dah nak pikir apa apa

dd-tak dapek kot kita nak menten dah

zara-hahaahah!is n qaiyyum sama je.. nak mak sokmo lawa lawa

Fieda said...

...saya pun sekarang asyik makan je....dah tak boleh kurus...tapi kena kurus, kesian kan...:(

dd.hasnidar said...

heh.dah jadi mak2 ni lg susah la nak jadi cam dolu..hukhuk