Thursday, November 3

suprise untuk yang tersayang part 4

amboi.. marahnya izyahya kat komen part 3.. tanya bila nak update part 4. hahahhaha.. sabau la yang.. aku busy ber kak nam dgn ko and peeja kot. hahahhahaa :p

(jap aku rujuk apa aku tulis kat part 3)

okey... entry ni banyak gambar qaiyyum.. hehehehe... (tetiba mcm malas nak menaip..kang kalau aku malas part 4 ni kang izzy marah plak. hahahahaha)


sampai je kat krakow punya centre tuh.. kami masuk dalam mall dia.. attach ni bangunan mall dengan train station ni.. pastu beli tiket trem ni.. ke hala targowa.. ke rumah kawan.. tempat aku anak beranak menumpang.. tiket trem krakow ni nipis giler... tak sama mcm tiket warsaw.. tiket warsaw tebal sikit.. susah la nak hilang x mcm tiket krakow ni mmg senang nak hilang. hehehe..

elok je sampai.. pegi letak beg beg semua.. duduk masuk tandas semua... pastu ming lee bagi aku map.. dia ajar mcm mana dr rumah nak ke old town.. aku 2nd time ke sini so mcm agak ingat gak la... senang la ada map tuh.. so aku ajak la anak aku kuar... jalan kaki dr rumah ming lee ke oldtown tu dekat je pun...

kiteorang sampai2 memang lapar. hahaha.. dah la ayam goreng tertinggal.. kecik ati tau.. hehehe.. tgh jejalan jmpa org jual jagung..mcm qyum makan tuh.. setongkol tuh 5 zloty.. makan panas panas dalam sejuk sedap wooo!


dalam perjalanan nak ke oldtown lalu kedai bear yg jual mahal ni.. aku x masuk tgk / nampak dr luar je... kecik toet pnya bear dekat 80zloty.. takpe la.. tayah.. amik gambar je la ek.. huhuhu..


ni la old town square kat krakow. best sini.. kedai belakang kaler cream n cekelat tu sepanjang2 dalam bangunan tu adalah kedai jual souvenir.. tapi mahal sikit la.. kena pandai tawar, tapi kena terer plak cakap polish. heheheh. kat kedai tu ada la 2 benda aku beli.. tapi belum snap gmbr la.. nanti aku snap gmbr apa aku beli ek..

tengok muka qaiyyum

sama naik mainkan watak..
start la pembaziran syiling2 yang aku ada.. hahaha.. ko pikir free nak bergmbr dgn dorang ni.. kena bayar okeyyy.. tapi ekot pada suka ko la.. aku mmg sesiap letak syiling dlm poket jaket.. senang nak capai.. so nasib la.. ada bernasib dpt 5zloty.. ada kurang singgit zloty je. heheheh..


dah tak nampak kepala tuh pakai ke topi orang ni.. qaiyyum tu takut sebenarnya pegang busar memanah tuh.. selalu tgk dalam tv je.. ni dapat pegang.. so dia ala ala cuak sikit la. hehehhe...


gmbr ni memang kelakar.. tengok muka qaiyyum tu.. hahahahah.. tapi memang anak aku mainkan watak je pon.. cuma dia cakap masa pakcik tu angkat topi baju dia.. dia cakap sakit jugak la.. hahahah.. tapi sumpah kelakar muka qaiyyum masa ni...


sonok abis dapat pegang pedang tuh wei... dia selalu mntak aku belikan pedang tapi memang tak la kan? hahahaha... oh.. kalau korang perasan.. kiteorang snap depan Hard Rock Cafe Krakow.. di poland mmg ada dua HRC..satu di warsaw satu di krakow... kat krakow ni aku penah la beli satu baju untuk aku satu untuk qaiyyum..

suka qaiyyum masa ni.. ensem anak mama!

berusaha binatang tu nak elak.. udah jadi kelako plak
pas penat penat tangkap gambar ni.. aku ajak qaiyyum pepusing dulu.. sebab nya pas pepusing ni nak kena g makan...  perut taidk makan jagung je kot? heheheh.. (maknya lapor.. anak maish excited lagik ni)




ni peti sumbangan untuk memperbaiki old town square ni.. dulu masa aku pegi krakow time raya.. memang aku dah derma singgit malaya.. heheheh.. skang turn anak aku plak.. hehehe.. sonok la mamat ni tgk ada duit singgit dalam tabung tuh... alamak! aku punya malas dah menyerang ni.. aku tepek je la gambar. mcm malas plak nak cerita nih. hahhahaha!

tgk tu kaki.. hahahah

merengek nak bg burung makan mcm dlm gmbr aku..aku ckp nnt burung berak!




tuan tanah dah malas nak type.. bye!

6 comments:

mamasuri said...

kelaszzz anak teruna ko...pose ala2 model gitu...

akiss ferrero. said...

pandai die pose ek, suka aku tgk, klu ada camni, cukup sempurna dh rasa ;)

*sejup peghuk Qistina namdum ;)

sharifah rosidah said...

Whoah seronok tengok Qaiyyum sangat enjoy, mata aunty pun enjoy tengok gambar2 ni semua.

Maya Marisa said...

ada part 5 tak babe? hehehehe cos macam best pulak baca ur surprise adventure nie.

Izzy said...

Mana part 5??

wahh garang tak aku? Hahaha aku suka tengok anak ko nih. Sangat pandai posing. Ada-ada je muka dia buat. Yang muka cuak depan HRC tu memang kelakar. Gambar pegang jagung sebelah teddy bear tu pun cute. Banyak gambar best = banyak kenangan manis :)

nqr said...

lol!part lima byk gmbr je tu pun main tepek2 sbb pemalas!hahahaa