Friday, March 2

disney on ice warsaw


ahad lepas kiteorang pegi disney on ice princesses n heroes kat warsaw ni.. kalau dah bekas negara komunis tu.. memang dah tau la pun bahasa konpem bahasa polish.. tapi qaiyyum dah buat suara sedih konon dia tak penah pergi la ape la.. pastu plak dia tau masa kat malaysia dulu aku dah penah pegi ticket ehsan oppa aku.. nanti aku tepek gmbr masa tuh..

so.. dalam kul 4 petang tu.. aku tetiba mcm buat keputusan JOM KITA PERGI.. berlari siap siap ni.. dalam tgn bukan ada duit sgt pun tapi takpe la.. sebab isnin gaji dah masuk.. hahaha.. so kami gamble je la anak beranak.. ticket pun pasrah je la.. beli kat sana.. sib baik ada uuuu...


masa dalam teksi.. oh kami pegi naik teksi sebab nak kejar beli ticket.. plus tatau macam mana nak pergi.. and last show kul 5.30.. so kami sampai situ cun cun kul 5 petang.. tgk sana sini org bwk blanket. ah sudahhh.. sejuk bebenor ke dalam tuh??? rupanya takde la sejuk pun... okey jer.. okey.. dalam teksi aku dh sound. duit cukup ckup beli ticket je dik.. tak leh mainan merchandise semua tak leh tau.. dia angguk je la..  

sampai kaunter. nak beli ticket 120zloty.. dah abis.. ticket 150zloty mcm tak gamak plak nak beli kan.. so amik la ticket 95zloty.. masuk dalam je.. bende pertama dia nampak pedang.. sibuk nak beli pedang.. dahhhhhhh terbang duit mak dia 40zloty.. pas nampak pedang nampak plak org jual gula gula kapas.. pakej dgn crown.. dah feeling lapar plakkkk.. nak beli gula kapas tuh.. terbanggggg duit mak dia 25zloty...


tapi series.. kalau aku dah gaji la masa tuh.. brg aku beli utk diri aku lebih byk drpd barang yg qyum nak beli utk diri dia tuh.. sebabnya aku berkenan banyaaakkkkkk sangat bnda mcm ni.. masa kecik tak dpt sgt beli bnda mcm ni sebab kami dua beradik pompuan.. tak leh beli satu.. kena beli dua.. satu utk aku.. satu utk ngah... baru tak rebut.. tapi kopak la papa kan. ehhehe


masa nak snap ni.. budak tu tamau berganjak langsung.. mak dia pun tgk mcm tu je.. tak suruh berganjak.. haihh... so qyum pasrah je la bergambar kat situ dgn ada anak polish tamau berganjak..


nampak cawan tuh? ais kepal tuh takde rasa.. series. kaler je cantik tapi takde rasa langsung... asalnya qyum nak miki mos tapi cawan miki kecik.. so ais kepal yg dpt sikit.. terpaksa la qyum pasrah amik yg cawan pompuan.. hahahaha.. mak dia punya la jadiknyaa.. terbang 30zloty.. 


nak bergambar kat sini kena bayar 40zloty.. qaiyyum awal awal tamau pun sebabnya itu princess.. so dia tak heran.. dia kata budak laki tu pondan sbb bergmbr dgn princess tuh.. ada je org bergmbr n sanggup bayar 40zloty tuh..




 masa letup letup ni kan main si polish bersorak bagai.. sepanjang dorang nyanyi lagu bahasa dia.. budak pompuan duduk sebelah aku ni..dalam tadika kot.. hapal jahhhhh.. sedap gak la dgr dalam bahasa dia.. tapi sudahnya sbb tak paham kan.. aku layankan qyum je.. dia kata ada dia paham ada dia tak paham pun..



puas hati jugak la tengok.. ticket murah pun masih jelas nampak.. tapi kalau ticket 120 zloty tu ada la tadik.. memang tak emrasa la pedang crown ni dik oiii... cuma ko syok sbb leh nampak lebih dekat la punnn...

keluar je stadium dia.. snow lebat.. selebat lebatnya.. kiteorg tak prepare.. meredah snow ke bus stop.. sib baik tak lama pastu ada bus dtg.. tapi sbb blur blur.. kiteorg folo je sampai ke city pastu baru amik bus sebenar balik ke rumah.. qaiyyum seronok la.. dapat jugak dia merasa nak pergi..

-----------------------------------------------------------

SINI PLAK AKU TEPEK JE GAMBAR MASA AKU PEGI DISNEY ON ICE KAT MALAYSIA..









3 comments:

blog-tips-kurus said...

saye tak pernah tengok di Msia mahupon luar Msia. huhu!

sharifah rosidah said...

Masa Disney On Ice di Malaysia aunty nak pergi tengok so mengajak lah anak2 dan uncle tapi hampeh sebab uncle dan anak2 kata no mama dah tua dan kita orang dah besar2,kita orang semua tak minat hergh........terus merajuk saya.

akiss ferrero. said...

seronoknyaaa!

weh aku suka gambar last, nampak 5 tahun muda, cute ko jah :P