Monday, March 19

saya suka kumpul....



setakat ini.. ini lah yang terkumpul.. ada yang beli sendiri.. tapi kebanyakkan adalah daripada kawan kawan yang travel sana sini.. ada jugak yang pergi meeting bawak balik.. ada jugak yang balik bercuti posting.. dorang bagi as souvenir. memula sikit. mcm tak heran. lama lama jadik seronok. sebab letak kat peti ais ni n nampak banyak. jadi seronok lak tengok banyak banyak..

kadang bila nampak banyak tu sebab negara yang sama ada 2-3 hahahaha! sebab org yang bagi lain lain kan. amik je la.. ada jugak daripada rumah lama.. dah ada kat peti ais rumah sewa.aku bawak je la ke sini.. macam zara n kak shima peti ais dorg pintu kayu. so tak leh lekat sini. aku pun tatau fridge magnet dorang lekat mana..

kat peti ni ada daripada Qatar, Bandung, Japan, Hong Kong, Sri Lanka, Korea, London, Bali, Dubai, Australia, Mexico, Budapest, Prague, Malaysia (), Thailand, Zakopane *salah satu bandar dalam poland*, Krakow *sama jugak dalam poland*, Paris, Fiji, Vienna, Holland, Ireland, Swiss, Poland (), Italy * aku ada 4 fridge magnet bandar dalam Italy yang aku lupa nama apa*, Berlin, Vilnius, Kathmandu, Finland dan Istanbul..



9 comments:

cik ecah said...

tggu dari ghana plak nnt..prrfftt..lameeee! nyampah aku nak hadiahkan kat org..da la mahal nak mampos!

Buyuiazliana said...

dekat hokkaido sedih betol (ke aku yg tatau) depa tatau ape tu fridge magnet? dah satu keje aku gagap2 nk explain ape tu fridge magnet. dh tau dia boleh lak bagi magnet biasa tu? pergi2 kt tokyo jumpa pn tu pon makan seketol 16 hengget lebih kurang. tensen aku.

karipapsayur said...

Ish, rambang mata si Qaiser kalo tengok ni. Tatau nak amik main mana satu.

Kebaya tu haku belii!

sharifah rosidah said...

Qis aunty pun baru je minat nak letak kat fridge, bodoh betul padahal dulu banyak pergi keluar negara tapi tak beli pun baru sekarang nak letak, haish menyesal pulak.

JieJ said...

Uwahhhhhh...jeles nya I..hehe..qis nak juga mcm u. Next time kalau qis gi mana2, bagitau ya..hehe, leh dikirimkan uang nya. Boleh kan qis..

p/s: menangis meraung meratap sayu bila tgok FM qis..heheh

nqr said...

Ecah ~ akan ku tungguuuuuuu...

Buyui ~ tak pelik beb sebab kawan kawan aku pun cakap kat aprika byk tatau apa tu fridge magnet

Ngah ~ di ban drpd dtg rumah aku. hahahaha

Auntie ~ alaaaaaaaaa.. sayangnya auntie!

Jiej ~ InsyaAllah.. memang akan beli lebih pun selalu nya. except pergi swiss.. memang tak teringat nak beli lebih.. yang Berlin ada.. nnt qist post kat sini utk jual..

ShahidaAzlini said...

shida pon suke kumpul jugak..cantikkan..

athy said...

qistina..jual ler fm polan dan negeri2 kat polan..sure ramai nak beli..pastu kalau g holiday tu sebelum pergi tanye mesti ada yang nak kirim punya..terutama saya

Blue Roses said...

ko nak vietanm punya tak??? ho chi minh....