Saturday, February 25

anak tiri dirogol bapa tiri

hari ni aku baca kisah anak tiri dirogol bapa tiri yang mana bapa tiri dia seorang artis. tatau sapa sebenar benarnya tapi bila aku baca kat forum cari tuh.. ada la dorang speku beberapa nama and tepek gambar semua.. masih direman katanya si bapa tuh..

disebabkan aku terlebih rajin.. aku baca la komen komen kat forum cari tu. walaupun aku skip skip jugak baca.. oh bg yang tak tahu katanya 1st time kena rogol masa umur 7 tahun. aku kurang pasti adakah selepas tu berpanjangan asyik kena je or mcm mana aku kurang pasti.. tapi umur 14 tahun.. dia pergi sorang sorang ke balai polis untuk buat report.. sedihkan?

dok discuss dgn ecah ghana tadik.. kita umur 14 masih galok galok main lompat lompat lagik.. ecah tu siap busy memanjat pokok lagik.. aku lak umur 14 tu pemes main ejek ejek nama bapak (ahhh sgt bodohnya masa tu) tapi budak ni dah pergi sensorang lapor kat balai polis..

okey itu bukan isu nya.. isu adalah orang-kita-sila-baca-orang-malaysia-yang-jahat-mulut-tangan- mengomen di forum tuh.. sedih okey.. sangat sedih.. ada sorang ni komen kata umur 7 thn dh kena rogol.. umur 14 baru nak report? selama ni syok agaknya.. SYOK??

menangis aku baca komen tu. sampainya hati kamu wahai manusia.. paham tak maksud rogol tuh apa? rogol tu bukan dengan rela.. tapi secara paksa. tak terpikir aku manusia mcm ni boleh komen boleh sanggup komen macam tu.. manusia jenis apa tah..

pastu ada yang salahkan budak tu sebab kenapa selepas 7 tahun baru nak report? kenapa selama ni tak report? siap cakap kalau jadik kat dia.. dia pas kena mesti cerita kat mak or org yang paling rapat pasal bnda ni.. kalau la pengomen tu depan aku.. aku tunjal tunjal kepala dia.. itu kau lahanat! setiap orang berbeza. setiap orang mana sama perasaan.. mana sama level pressure yang boleh dihadapi..

tak terpikir ke mungkin selama ni budak tu takut dgn bapak tiri dia? mungkin dia kena ugut akan dipukul or kena ugut nak bunuh ke.. kau tak baca ke kebanyakkan mangsa seksual ni memang akan pendam sampai ke satu tahap yang dia betul betul berani.. baru la terluah.. ko ingat senang ke budak ni hadapi???

siap cakap dalam facebook budak ni nampak normal je.. takde apa apa pun.. eh halloooo??? hebatnya kamu.. daripada gambar boleh tau n baca? T_T tak paham sungguh aku dengan manusia yang akal letak dimana tah.. tak rasa kesian ke budak ni? tak simpati ke pada nasib dia akan datang? sebelum nak komen or jatuhkan hukuman.. pikir la dulu..

aku tadik sama naik jadik team CSI Miami dok tengok blog mak mangsa.. facebook mak mangsa.. facebook ayah kandung dia yang dah kembali ke agama asal.. Myspace si ayah tiri yang upload gambar mangsa dengan caption isnt she sweet? T_T

aku pun dah tengok budak ni.. dia bergambar dgn ayah kandung dia masa dorang keluar sama sama nak celebrate birthday dia Januari lepas. sedih nasib ko dik.. harapnya ada sinar la lepas ni...

15 comments:

cik ecah said...

manusia2 pathetic mcm ni mmg rasa nak bakar hidup2!

*malu akakkkkkkkkkkkkkk!! bg tau akak dulu umur 14 dok panjat pokok lg..miahahahaha..

Buyuiazliana said...

hi qis! first time komen here tp dah bc blog ko ni, lama x lama sgt la..hehe!

aku pon rs la mangsa ni mesti trauma yg teruk and spi st tahap meledak and report polis..sian ngn naseb dia..
and pasal pic kt fb tu, aku terpikir "kalau pic dia ltk elok2 dah tu x kan nk ltk pic muka teruk kena belasah, sedih bgi?"(kAta2 aku pd tukang komen tu)

ni pd pd pendpt aku lah ni

azra said...

i sebenarnya mcm dah malas layan cite ni lps speku pasal wan shades tu. hahahha.. tp bila baca post u ni. terus p cari forum gak. jadi CSI miami I pagi2 ni

nqr said...

ecah - hahahhahahahaa!ai tetap sayang u.. kekekekek.. [anjat pokok pun panjat la weiiiii

buyui - wei ko ni kan yang selalu komen blog pija??? thanks sbb singgahh.. aku agree.. takan nak letak gmbr masa sedih sedih kat fb.. opkos dia cuba live as a normal person..

azea - u jmpa tak wei?

Buyuiazliana said...

alamak....ko mention aku pengkomen tegar si peeja? hahaha! malu acikkk

nqr said...

lol!sbb dlu aku selalu nampak nama ko.. top commentor. kekeke

sharifah rosidah said...

Orang yang pandai komen memacam tu elok nya kalau adik beradik atau sedara mara dia kena rogol baru dia tahu macamana jadi mangsa perogol ni, kong ajo betul.

atie said...

mane nk tgk pic dorg???

azra said...

i jumpa lah, siap pi cari drama yg dia ada berlakon aritu, slalu gak kot berlakon drama, tp mcm pembantu lah. habis satu rumah termasuk jiran2 join amukan marah ke dia. siap makcik i kata muka baik je. eh, tapi kan bini dia dah cukup menggiurkan dah.. sexy, slim. apa lagi dia nak. oh, sbb anak tiri tu comel. *mmg kompem dia lah kot, sbb status fb bini dia ada tulis sesuatu kan*

Izzy said...

Lelaki kejam macam ni patut dipotong saja koneknya. Biar hidup tanpa berkonek.

Zara said...

aku penah tengok satu drama Melayu ni..si anak memang ada bagitau kat mak dia yang pak tiri dia rogol dia..mak dia nafikan, tak mau percaya tapi sebenarnya mak dia takut laki dia tu tinggalkan dia beb..kerana takut kena tinggal sanggup anak dibiarkan jadi mangsa..makanya, saper yang komen saying that, SYOK KENA ROGOL tu (setelah 7 tahun baru buat report) memanglah sangat LAHA**T!!!

karipapsayur said...

sape artis laki tu wehh?

Anonymous said...

aku tgk mak budak tu pun lawa gak,rogol la bini dia tu,ni rogol anak tiri buat apa!! baik lagi bapak tiri fasha sendat pada bapak tiri budak ni tau!

Amy Amira said...

SYOK KENA ROGOL! Hoi kpd pengomen mcm tu dia x faham kot kalau anak perempuan dia kena rogol dgn mat bangla perompak ke! baru dia tau langit tinggi rendahnya mengutuk budak ni!!

Anonymous said...

apa nama fb dgn myspace budak ni?