Wednesday, February 1

sunat tu sakit ke?

ooo.. semua wilayah cuti yer.. clap clap! padan la aakiss galok up entry hari ni.. muhahaha! setakat ni rasanya dah 3 entry kot..

emosi qistina dah berkurangan daripada semalam.. hari ni busykan diri buat telinga AR.. sapa keje wisma tau la  yang awal tahun memang embassy semua gelabah nak siapkan AR ni..

hari pun rajin jugak.. sebab temperature dah jatuh -17 pastu cukup malas nak keluar lunch semua.. so dari pagi sampaiiiii la petang punya makanan memang ada.. breakfast tadi buat roti canai cicah sardin... pastu lunch makan nasik putih dengan rendang.. pastu utk minum petang ada pulut kuning mkn dgn rendang tuh.. pastu ada pencuci mulut kek batik. hehehe.. mood rajin dtg.. esok nganga tatau nak masak apa!

eh mukadimah panjang kan main.. hehe.. nak ceta pasal qaiyyum ni.. pagi semalam kan dia tanya aku.. masa aku tgh masak tu dia sambil brekpes dia tanya.. sunat tu sakit ke? aku terkejut tatau nak jwb apa memula.. pastu aku cakap mana ada sakit la.. dia kata kawan adik cakap potong kulit je bla bla bla.. pastu aku ckp kena cucuk bius mana nak rasa sakit la... bla bla bla..

abis cerita... pastu petang semalam balik dari sekolah masa kat opis dia tanya aku lagi.. betul ke kalau tak sunat nanti kita akan mati? series dia tanya dalam keadaan ketar sikit suara n mcm takut.. aku lagik blur mcm tatau nak kata apa.. pastu aku ckp la kat dia.. ko kenapa ni dik? pastu dia punc erita yg kwn dia yg dah sunat tahun lepas ckp kat dia kalau tak sunat akan mati..

aku tatau nak kesian ke nak ketawa. huhuhu.. aku bg alasan kalau tak sunat nnt dtg penyakit tu sbb amir ckp akan mati kalau tak sunat.. aku harap dia terima la alasan aku tuh.. plannya nanti dia balik malaysia tahun ni.. aku nak soh mak aku uruskan la hal hal sunat dia!

ok bye! <- bencikan? suka blah mcm tu je..


5 comments:

Anggerik Berduri said...

hahaha comel nya die tanya mcm tu.. wakaka

susumanis said...

cute aa bdk lelaki tanyee soklan teruna kat mak..my son pun sik tanya i mimpi basah tu mcm mane mama..adoii..sib baik leh jwb tanya papa, papa pulak nanti tunggu je mimpi tahu laaa..keke..dulu ku tanya papa mimpi gan sape..dia kata gan amoi...ceh..ku ingat dia kan jwb dgn yg iras cam u la...sentap la jugokk...adoiii..tata :)))

sharifah rosidah said...

Elok lah dia sunat kat Malaysia.

Cik Sibuk said...

ai sunatkan anak masa dia umo 5 tahun (masa balik cuti kat msia). dia balik sini, pergi sekolah lepas tu cakap dekat kawan2 yang dia cut off his doodle. pastu dekat toilet pergi tayang doodle baru dekat kawan2..aisemennn..bikin malu aje.

nqr said...

anggerik - comel? mama pening!

susumanis - aiyoo mimpi basah nih la lemah ni. harap masa tu i dah kawen.. pas je soalan ke papa baru dia hahahahahha..

auntie - plannya memang mcm tu kalau buat sini i kena cuti plak

cik sibuk - oh awal! u rasa umur 8 thn nak sunat ni lama tak cik sibuk?