Thursday, February 17

baju sejuk aku

aku duduk warsaw, poland ni dah 2 bulan lebih sikit jeeee... (aku lupa..tapi korang leh tgk bawah blog aku.. ada ticker Boifren aku letak brp lama aku kat warsaw) <-- kantoi Boifren buatkan blog :p hahahhahaha.. okeh..balik pada landasannn... cetanyaaaa... sejak aku duduk sini 2 bulan lepas.. aku dh ada 6 baju sejuk -_-

banyakkan?baru dua bulan tuh.. tapi.. aku rasa cukup la.. aku akan tetapkan dlm hati semua tu aku kena pakai masa winter setiap tahun sepanjang aku duduk warsaw ni... dah dah la beli.. aku rasa aku dh dapat apa yg aku nak kot.. cuma kaler itam betul aku xda lagik la.. tapi takpe la.. tak penting pun.. :)

baju sejuk pertama aku adalah ini...

yang ni kawan kawan aku bagi masa farewell aku dorg buat kat penang... -_- rindu penang!

brand topshop.. abang aris beli kat london kot.. aku lupa..

aku pakai masa memulaaa aku transit kat amsterdam (apesal muka anak aku mcm tu?) dan jugak kat warsaw ni..

pastukan.. cuaca kat warsaw ni kan mcm sejuk ntah hape hape kan.. aku terpaksa la carik baju sejuk lain... aku beli pun main beli je.. sbb org yg bawak aku gi kat arkadia tuh.. so tak leh lelama.. nak nak anak jantan aku buat perangai kata sakit kaki la apa laaa.... so amik la baju bawah ni.. aku beli kat carrefour je.. murah pun.. dlm 120zl kot.. aku dh lupa...

nampak je bersalji bagai..tapi tak de la sejuk bebenor..sbb angin takde..

abaikan kaki aku tak berstokin tuh.. org melayu gila konon leh tahan sejuk konsepnyaaa

nak feeling2 eskimo.. aku pilih yg ada bulu2 sket kat topi dia...


pastu plak.. dasar org tamak kann.. tak cukup dgn apa yang ada.. nak fesyen lain pulak... sbb bila tgk org lain pakai.. dia pun nakkkk.. hahahaha.. aku beli lagik dua baju sejuk.. murah je aku beli.. sbb aku kedekut..aku beli kat tesco je.. kebetulan ada sale kannn... pastu dua pasang baju tu 79.90 zl.. dua pasang dlm 160 zl laa...murah kann???

ni salah satunyaaa... baju cap tesco..

atas lutut aku sikit.. ala ala fit fit je baju ni dgn aku... saje amik fit fit so pasni aku cuba la nak kurus nnt ;p

pastu satu lagi... aku dok cari2 gambar baju satu lagi...tak jmpa dalam hardisk aku...sib baik laa... dlm bb group aku ada lagi gambo yang aku nak tunjuk ni....

ngengada ada bulu2 sikit kat leher smpai dada tu...

pastu...dua hari lepas waktu aku gi zlote tarasy..saje je la masuk zara.. sbb nak cari suor anak aku.. pastu tgk baju qaiyyum banyak giler baju murah2.. aku amik jacket qaiyyum dua helai pastu..ada baju biasa biasa amik selai... aku terpk la.. eh..kalau bebudak ada murah mcm ni..agaknya mak mak mesti ada kan? hahaha.. sekali ada kooo..rembat 2 helai baju sejuk kat zara.. total aku beli tak sampai 100 zl... satu je aku leh letak kat sini.. sbb yg satu lagi tak pakai lagi.. tak snap pun jugak gambo.... :)

bak kata Boifren aku.. merahnya makngah! ;p

yang satu lagi lebih kurang mcm ni.. dia pakai butang.. kaler cekelat ada bulu2 sikit... nnt la aku letakkan gambo okeh?! so.. pakai la semua ni setiap kali winter.. dan tak leh beli dahhh... org kata musim akan datang ni trend pakai baju bunga2.. aiyooo.. aku mana ada baju bunga2!!!!!

p/s:kenapa boot aku sama je??sbb aku suka pakai yg tuh..selesa...dh nak jahanam punnn.. haihh... susah nak jmpa boot yg aku berkenan kat sini..

5 comments:

Opah Ju said...

cantiknya beg merah tu.....

karipapsayur said...

Dok Mesia ada ko pandang baju Tesco???? AHHAHAHAHAHA

zeta said...

yg kaler grey ada bulu tu cantikla..

nqr said...

mama-sorry..ngah dah cop..mama kan tak pakai henbeg

ngah-mama dh nak rebut beg merah tu.hahahaha.. cap tesco malaysia lain beb dr sini.hahah

zeta-longgar sket dgn aku tuu

Leen ^___^ said...

Hahaha... ha ah kan kalu dok mesia jejak pun tak ko kt Tesco tu kan. Nway qist i love yg red tu.. Shuwittt shagat!

xoxo to qayum shayang!