Tuesday, February 15

sampah lagi

hari tu kan aku dh buat entry sampah kat area rumah aku ni.. pastu tuan rumah aku ada datang anto pai epal n pai apa ntah (aku tak berani makan.hahahhaaa..so jadi penghuni tong sampah la jawabnya) <-- padan la sampah aku berlambak!hahahahha.. pastu aku ckp la kat malaysia ni org amik smpah busuk2 3 hari sekali kannn.. dia gelak je la.. pastu dia suggest aku kol kompeni yang kutip sampah tuh..soh kutip every week.. tapi aku bayar lebih laaa.. aku tak kisah la bayar lebih..janji aku xsakit mata..aku tak malu sgt kalau dorg asyik kutip sampah aku smpai 3 plastik. hehehe..

so..pagi semalam aku kuor rumah..aku ternampak sampah jiran aku dia letak depan rumah... baru aku tau kenapa sampah aku leh jd besor n banyak... korang nak tau kenapa?meh aku attach gambo sampah jiran aku tuh...

dia susun weiii sampah2 dia tuhhhh..korang nampak tak??????aiyooo..tak da la kot aku nak buat keje gini... hahahhaa...sampah2 aku bercampur aduk kot.. nak susun macam mana nyaaaa????

6 comments:

zeta said...

huii..kalau aku kena susun smph camtu mau termasuk benda yg xnak buang skali..sbb mesti anak aku pon sibuk nak 'tlg' susun..hahaha

karipapsayur said...

mesti sampah ko satu halnye dalam kotak / bottle masih ada balance2 air dan makanan kan!

mamasuri said...

hehehe..
ko cuba tanyer jiran ko..
apakah teknik2 utk menjadikan sampah sebegitu rupa..hhehee...

anak_hamja said...

mungkin itulah beza mentaliti rakyat dunia kelas pertama.. teratur dan bersih... wahh ayat saya.. mabeleshhh... huahuahua... tapi mungkin kalau rakyat malaysia amalkan mungkin negara kita akan bersih... =)

nqr said...

zeta-masalahnya sampah kita dgn isi perut ikannya.. dgn nasik yg tak abis siap dekat2 nak basi dgn lauk pauk yg dh sisa2 tu.. mcm mana nak susun wei???

ngah-haaa..tau xper....

mamasuri-masalahnya kami takde semangat kejiranan!aku tatau sapa jiran aku tu..tak penah berjmpa muka!

anakhamja-hahahhaa.sini sampah kurang.. :)

liena said...

qist nape ko block aku kt fb?.. kt sini pun sama.. aku ada buat salah dgn ko ke?