Tuesday, January 10

aku gemok skang ni..

kenapa orang tak percaya ek? mesti orang akan komen tgk gambar aku ckp mana ada gemuk laaa.. tak nampak gemuk punnn... ofkos laa.. takkan aku nak up gambar yang aku nampak super gemok.. hahaha..

kalau up gambar.. snap yang kali ke seplo tu baru tak nampak gemok.. baru berani nak up kat facebook.. kalau tak mintak mahap laa.. memang takkan up la kot? :)

 balik dari geneva mendadak berat aku naik dua kilo menjadikkan berat aku 69kg.. sedih bukan? sebab last year masa balik malaysia berat aku cun dah paras 60kg.. pastu dgn gigih naik berat aku selepas tuh. balik dari geneva tu aku carik detox tapi memasing tatau nak suggest aku apa sbb dorang takde jual mcm teh org kampung semua tuh.. 

series aku tak la niat nak kurus sesangat mcm dedulu dah skang ni.. niat aku dah lain.. aku kalau boleh nak kecikkan sikit je badan aku supaya aku takde la ketat sangat pakai semua baju baju aku tuh.. dulu memang la aim nak bawah 60kg.. tapi skang niat tu dah berubah.. dha takde rasa nak kurus.. biar la bdn  mcm ni tapi tak de la sebegini yang susah nak sarung baju aku semua dah sendat.. isk isk..

aku ada mkn pill berak berak tuh.. sebiji aku mkn 3hari dia sasarkan aku ke jamban.. okey cukup la sebijik.. sedangkan dia bagi aku satu kotak 5 papan.. satu papan ada dalam 10 kot.. isk isk.. hasil memang la turun 2kilo.. cumanya letih la wei nak berak je kan..

TUAN TANAH DI GENEVA.. KORANG RASA NAMPAK GEMUK KE TAK?

12 comments:

Mya said...

takde la gemuk mana pun.
lawa je aku tengok.

cc said...

mana de gemokkk!
ko tinggi, so tak nampak. standard la dok tempat sejok berat badan naik. asik lapar je kan? been there, felt it. hehehe

zeta said...

sory kalau pandangan aku xmembantu..bg org yg gemuk mcm aku ni..(kau pon tgk gmbr aku kat blog pon tau aku gemok)..
aku rasa badan nmpk ok je..tp pipi nmpk gak la naik sket..
tp kalau kau banding ngan kegemukan aku..lg la scary.. :p

dd.hasnidar said...

aku rasa nampak ko cun je.

kalau aku pun tak rela la asek nak berak je semata2 nk kurus..hehe

lady dyha (",") said...

x gemok pon aku nengok..maintain jer babe...!!!

pjotlee said...

It is not the size of the body but the size of the heart that matters.senyummm!!! (^_^)

@z@H maM@ ADAM! said...

gambar ni cantik. dah sedang.sedang elok dan tak nampak pun ko gemok qist. tatau la in real life. aku pun nak susut sikit sbb fikir nak conceive for 2nd one. tapi pun susah gok! kadang tu rasa frust giler :(

nqr said...

hahahahhahaa!takan la aku nak tepek gmbr aku nampak gemok wei..

maya - tak la gemuk mana tapi masih kategori kan?ahhahaha

cc - ramai ckp aku selamat sbb tinggi tapi smlm aku pakai skirt keje dh xleh zip smpai atas so aku xleh tuck in dah baju kemeja..kena pakai letak luar..

zeta - aiyoo aku lak sentap baca penjelasan ttg diri ko tauuuu.. pipi naik aku agree.. kembang je nmpk muka aku..

dd - berak untuk kurus.. tapi series itu je cara utk aku kurus yg cepat wei..

dyha - rujuk yg atas.. takan aku nak tepek gmbr aku nmpk gemok? hahahah

pjot - awwwww...sweeettttt.. kekekeke

azah - kita ni ratu makan.. ehheheh

Nadiah said...

Trt master cleanse detox.Ramai yg sudah cuba dah berkesan.

sharifah rosidah said...

Ya ampun macam ni ko kata gemok Qas, maaf cakaplah kalau tinggi tu lebih dari 5 kaki 2 inci makna nya tak lah gemok.

Cik Sibuk said...

ini gumok? kalo ini gumok makanya saya gedempol lah..

nqr said...

nadiah - sini tade jual mcm tu.kena balik summer break baru boleh beli

auntie - qist la auntie.. bukan qast.. silap blog la teww. hehehe

cik sibuk - jgn macvam tuh.. ini confirm confirm tak letak pic nmpak debab.. hehe