Thursday, March 17

st patrick's day


hari ni st. patrick's day.. dari last 2 week lagik cikgu qaiyyum dah cakap kena pakai baju hijau.. so mmg aku dh bwk si qaiyyum beli baju hijau dia dari minggu lepas pun..beli murah2 je pon.. hehehe.. bdk2 ni cepat membesor.. kang kejap je dpt pakai baju tuh kan...

so aku saje je la buat kek untuk bagi kawan-kawan qyum makan sempena st patrick's day ni.. bagi budak2 hepi.. nak nak si qaiyyum ni dr hr tu tanya bila aku nak bg kawan2 dia makan kek mak dia paling sedap didunia tuh..hahaha.. resepi pon aku jmpa kat blog.. blog mana aku dh lupa... :) mcm mana rupa kek aku? ni ha rupanyaaa...

itu topping ke tiga
nak tau kenapa yg ketiga?? pertama aku tabur gulas halus je atas dia... pastu aku tgk mcm buruk.. aku tambah kaler hijau dlm gula halus tuh.. tabur la... mcm lawa lak.. bangun pagi aku tgk gula aku cair.. aiyoo.. harus sedeyyy.. aku pun rebus cekelat paket n main curah je atas kek tuh.. hahaa..tabur cekelat rice gak.. oklah kannn.. dpt la cover yg buruk2 tu.. :p

2nd cake 
kiteorg punye gardener kat embassy ni.. nama dia patryk.. punya la mak dia sayang dia.. buat cake kat atas ni bagi kami kami makan.. sempena hari yg sama dgn anak dia..kan main lagik dia cakap kat aku.. "dun worry.. it is halal.. we know that u only eat halal food' hahahaha.. tapi sedaps... super sedaps okeh kek mak si patryk ni.. nak mintak resepi dr makcik ni nnt dia bg tulisan polish lak :)

oh yeee.. anak teruna aku pakai apa?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

: )

11 comments:

azni said...

begaye tak tahan.... awat la zaman sekolah zaye bukan mcm ni.... aaaiihhh.....

nqr said...

azni- zaman kita dulu dpt pakai baju raya masa open house kelas dh bangga giler

Opah Ju said...

klau kat malaysia.....anak org pas ni.. :)pkai warna hijau....(bulan)

mamasuri said...

sytlo nyo anak teruna ko...
ni kalu balik mesia dah confuse dah orang sini tgk anak teruna ko tu..hehehe

zeta said...

hahaha..kelakar la statement mak kau tu..oppsss... :p

wahhhh..style ahh qym..dah ghope Alif Aziz dah aunt tgk..hihihi.. :D

cc said...

kek apakah itew kale ijo?

Iz Yahya said...

Pandai u cover cake tu bagi cantik. Cake buruk takpe, janji rasanya sedappppp :)

nqr said...

mama-hepppp...ingat sket..kami keje kerajaaannn.. :p

mamasuri-hahaha..nan ado confusenyaaa, tekak dia tetap nak nasik

zeta-amboi...tingginya martabat anak aku :p

cc-kek kukus yang. btw, apam buat hr tu buruk..malu nak masukkan

iz-hahaha..kang mak antar kek buruk anak kena ejek plak..

karipapsayur said...

ko ni sengaja nak jadikan gigi2 kawan2 qoyum sama seperti anak ko!

jelita78 said...

adusss..
posing mauts ngn sunglases tu yg tak tahannnn tu..

detergenWangi said...

wah cute lah qayyum...
kek pun nampak lazat...