Tuesday, March 29

tatau nak ceta apa

series takde idea nak update ni... tatau la nak ceta pasal apa??? dua hari lepas aku ada bgtau kat fb yang qaiyyum sibuk nak pokok epal.. semalam aku dh beli pun.. pokok epal tu harga 19.90 zl.. belum tanam pun sbb balik pun dah malam kan.. insyaAllah akan tanam minggu ni gak laaa.. sbb nak korek tanah tu bukan senang.. dalam gak nak kena korek.. peralatan pun tak cukup ni kat rumah untuk gardening.. bila tgk pokok2 orang lain kat blog berbuah..mengeluarkan hasil mcm excited je nak menanam.. tapi tangan aku ni memang 'panas' sket.. so mmg selalunya tak menjadi.. ;p nanti aku update la penanaman pokok epal yang sudah tentu kami tak sempat nak makan/petik hasil tu.. hehehe.. hari ni kena balik awal sebab ada orang nak install cable tv kat rumah.. dah 3 bulan duduk sini aku masih belum berkesempatan nak pasang cable tv.. so tadi pagi dah call.. so dia akan datang petang ni.. oh yaaaa... start april ni, orang angkut sampah tu akan start angkut sampah aku every thursday every week. wowweeee... lega rasanyaaaaa...

4 comments:

Uncle Lee said...

Hi Nqr, looks like you having a relaxing week.....
and soon cable tv to enjoy too.
You can start planting now?
Wow! Here it's still -8'c! We might still get snow.
Can start planting only late may or early June.
You have fun and keep well. Best regards. Lee.

PatinPasta said...

Qistina,
Oooo.. so dah ada projek tanam pokok epal dgn Qaiyyum la ek? Bagus2! Epal hijau ke merah? Mesti excited si hero tu. Hehe!

Akak pon sama la, tak biasa/reti menanam tapi sejak kat sini, baru berjinak-jinak. Semoga tanaman kita menjadi. *caiyok!* :)

nqr (qistina) said...

uncle lee- but i cant watch CNN and all the news channel.. dunno why!

patinpasta-mana kakak menghilang daaa! hahahhaha.. ada tanam benih yg mcm bawang tu since two weeks ago.. tapi tak tumbuh2.. tak cambah2..apesal ntah..

Iz Yahya said...

aaaa bestnya boleh tanam pokok epal!!! ko beli epal ijo ke merah?