Monday, April 11

pertama kali buat qaiyyum marami

aku penah la beberapa kali buat benda ni masa kat malaysia dulu... kalau korang penah baca/tengok entry ni..ni 1st ime masa aku buat.. tapi harga aku lupa.. buat kat genting.. 3 kali ko silap naik..duit ko burn.. hanjengs gak la.. :) tu psl kena bersungguh jugak time nak naik tuh..hehhehe... btw.. semalam pas aku lepak makan2 kat rumah student.. (kami ada party mee goreng dan bihun goreng) sesambil baring kat katil wanie tuh.. kami ni memerah otak nak buat apa.. sbb hari awal lagik.. memula kami main sambung2 ayat/perkataan..main2 sifir (bosankan ?) hahahah.. pastu cuaca lak kadang elok kadang tak.. nak lepak park konpem sejuk.. pastu terpk mcm nak main roller blade tapi nak kena g beli dlu.. memandangkan cuaca hazab kami pk aktiviti indoor je la bagus...

suddenly wanie / aizwan (dh lupa sapa) suggest g wall climbing.. waahhh, mcm bes la kann?google punya google.. akhirnya ada kat hulakula.. dlm public library kat warsaw ni.. memasing dh eksaitednyaaa... tapi.. paling hebat adalah dak kecik ni.. korang tengok je la gambar dia okeh??? (mahapkan kualiti gambar kurang memberangsangkan... pakai camera bb je)

apesal ntah muka dia macam tuh

masa ni instructor tu tengah nak ikat safety rope bagai tuh

dia start dengan yang paling senang nak panjat.. (paling senang with safety belt n rope) ada yg budak2 punya tanpa tali.. dia tak heran pun..haihhh...

dia tanya nak pijak mana sbb dia tak jumpa tempat pijak.heheheh

masa ni vaji gi koridor atas tu utk snap gambar qaiyyum..siap leh senyum lagik tuh...

aku tgk gmbr ni rasa sian lak..sbb dh kira tinggi tuh.. dia gigih panjat lagi

supporter..tapi gegar,, aku jerit dr tepi je...

masa ni dia turun... masa ni dia blm tau cara turun ala ala skuad swat tu.hahah

pastu dia skip tamau step 2..terus ke step 3.. eksyen sangat...

bagi yg penah panjat bende alah ni mesti tau yg lekuk2 dan bonggol2 adalah tempat susah nak di panjat okeh..

tapi dia lepas!!! awwwww.. (nanges dalam hati...) thts my boy!

dah turun pun.. itu la yg instructor yg jaga tali qyum.. comei weh.. tapi bak kata sorg student.. tak suka lah.. nampak baik sangat.hahahaha..motip ko nak yg jahat2??

bagi chance kat budak tu bukak sendiri tali dia...

oh..for info.. harga utk main bende alah ni 15zl.. bukan 3 kali panjat pastu tak leh naik dh seperti genting.. bukan jugak 15zl utk setengah jam ke hape ke... 15zl utk suka hati mak bapak ko panjat selagi ko larat! :p

8 comments:

Dinda Iva said...

salah satu yang iva teringin nak buat..tapi belum ada kesempatan dan keberanian..hehehhe

nqr (qistina) said...

Iva- thanks for drop by :) cuba la babe!! qaiyyum tuh boleh je? :p

anak_hamja said...

hahaha.. qaiyum lagi hensem dari instruktor tuh... motip?? sokong la barangan buatan tempatan... hahaha

Iz Yahya said...

bagusnya anak ko.. berani dia panjat2 benda ni kan.. kalau anak buah aku, haremmmmm

Dinda Iva said...

mayb one day..hehehehe...kuat hati ni mau..hehehe

karipapsayur said...

ko ni suwaibahhh! "sokong barang tempatan" pun.. Si qoyum tu campuran Bangla jual karpet!

Muahahahhahahha

sharifah rosidah said...

Hoi qaiyyum handalnya panjat panjat ni, nampak sangat cerdik betul.

Anonymous said...

pacak rambut my little brother