Tuesday, April 5

rindunya aku pada ....

aku rindu malaysia.. series aku rindu... rindu tuh susah nak di gambarkan.. tapi memang aku rindu.. aku rindu semua benda di malaysia..


aku ada buat status kat fb semalam... type pun dalam keadaan berjurai2 air mata... sbb sedih rindu kat malaysia.. kadang2 aku salu dpt komen kat social network or sms or email or apa je la.. kata kat aku best la ko.. dok obersea...gaji banyak.. bla3... nak nak masa aku smpai poland ni masa winter, salji tgh menggila turun.. lagik laaaa org dok kata best la aku duduk poland.. main salji bla3... adik adik kakak kakak abang abang.. duduk obersea ni tak sehebat yang di sangka.. main salji ni tak sebest yang di fikirkan..percaya la cakap aku ni.. nak nak aku duduk sini berdua je dengan qaiyyum... kawan2 pun takde.. *i miss geng2 lepak aku kat kafe wisma and geng ngulor ke alamanda :( * kat poland aku memang belum buat kawan dgn org2 sini kecuali local staff di embassy... dan adik2 student yg belajar medic kat sini.. tp yg rapat pun dlm 4-5 org gtu je.. yg betul2 leh masuk kepala la.. tapi... lain sangat bila duduk berdikari di sini... dgn jauh dgn family... jauh dr anak.. jauh dr org yang kita sayang.. sedih sangat tau...

bagi org yg ckp duduk obersea tu beh sangat.. kalau ko dtg untuk holiday 3-4 kali mungkin la best.. main salji buat snow man masa time ko holiday..mmg la best (kot?) tapi ni kalo ko duduk sini.. ko keje sini.. sangat sangat tak best..dan lain perasaan tu.. mungkin la org cakap sbb aku dok poland je kot.. negara so so je ni.. cuba campak aku kat europe yg gempak2.. konpem qistina diam tutup mulut kan???? tak ye adik adik kakak kakak abang abang... bagi aku la.. kalau aku gi keje negara memana pon yang best tahap menggila negara tu.. tapi kalau hati ko di malaysia.. hanya jasad ko di negara ko berkhidmat.. sangat sangat tak best k... :( awww.. aku mcm dh tersedih2 sikit dh ni... haihhh...lonely tau duduk kat sini berdua je.. suami takde.. mak bapak takde.. adik2 takde.. kawan2 best giler nak mati takde... :( -tetiba aku terkenang seorang sahabat yang komen kat fb aku..dia berkhidmat di islamabad, pakistan.. arwah suami dia meninggal di pakistan dalam 2-3 bulan lepas... dia komen.. duduk di islamabad lagi tak best tau.. :( memang.. aku dapat bayangkan apa dia maksudkan.. even aku tak dpt rasa apa yg dia tgh rasa... aku patut bersyukur aku duduk kat poland ni kan? tapi.. tuh la.. nak buat mcm mana.. hati di malaysia.. jasad je kat sini.. :(



11 comments:

MY HEART said...

Uwaa..... ko cakap camtu betol2 buat aku nangis nok.. uwa... aku tak suka duduk rome.. aku tak suka duduk italy... aku nak balik mesia.. aku nak makan nasi lemak, nak makan roti canai, nak makan mee sup...


aku nak balik mesia...................

*tetiba aku emosi kat blog ko nape hah!!*

zeta said...

Qistina..im speechless..tp bwk bersabar ye..hrp kau dpt bertahan..

~yaya~ said...

qistina: bertabahlahh anda di sana!huhu..mmg tanah tumpah darah tercinta jugak yg best kan?

Cik Aja said...

knp nih kak ??
sbr yerrrr..
nnt blk cuti kt sini lps rindu..

nqr (qistina) said...

avelyn- ko kira okeh..anak anak n laki ko ada... laki aku dgn anak aku takde dgn aku.. btw, mee sup, roti canai,nasik lemak leh jeeeee kalau buat ;p slow slow cari malaysian food kat italy..mana tau ada kedai org msia kat sana ke ;p

zeta- aku hrp pon aku dpt bertahan beb..sendu dh ni.. hehheh

nqr (qistina) said...

yaya- tetiba rasa nak diri tegak nak nyanyi negaraku..

aja-windu kooo!!!!nak makan ketam kari!!!!(plus sambal mak ko...aku rs mcm nak je soh mak ko msk bila aku blk cuti nnt)

mya said...

huhu.. sabaq noq..
berbakti demi negara gitu..

ko lambat lg ke blk malaysia?
sempat tak kalau aku nk pi melawat ko he he..

nqr (qistina) said...

mya- sempat wei.. kali ni aku bagi pakej dgn peta warsaw lagik..plus starter pack no tepon poland in case ko sesat blh kol aku/teksi.. hahaha..kalau ayu bg buku keramat aku bg peta keramat.LOL..

jelita78 said...

alamak..
sedeynya aku baca luahan hati ko..
aku mengaku, aku adalah antara org yg dok assume korang yg kat obersea tu mesti best.. ampun yer..sorry..
aku janji takkan perli korang lagi lepas ni..

sabar beb..
idop ni penuh dugaan..
ada baik buruknya tu..
what we can do is make the best out of everything..

wishing u all the love and happiness in the world..

mya said...

hahah sakit perut aku babe..
korang yg posting ni semua mmg sengal2 kan..
hee.. doa kan aku kaya, pastu jgn terkejut tiba2 aku ketuk pintu rumah ko ekekke..

Woofer Storm said...

sabar ye sis..tapi nak gak rasanya duk sana sekejap.boleh??heeee