Saturday, May 14

beras tiruan pulak dahhhhhhh

astagaaaaa...... beras tiruan plak dah?? kuang ajo betol china ni... sampai hati okeh.. hari tu ko fake kan telur.. sekarang ni beras plak??? :(

tuh la kannn... bila udah terlalu ramai manusia kat negara tuh.. dorg ni jadik 'terlebih bijak' kan??? nanti korang baca sini plak okeh??? rupanya beras tiruan ni dah beberapa bulan dah wujudnyaaa.... hati-hati okeh membeli sebarang beras.. better beli beras yang biasa korang makan... kang tetiba try beras pelik2 ni.. rupanya beras plastik... (campuran kentang, sejenis ubi dan plastik) pastu statement dr sorang pegawai kat china ni cakap.. kalau makan 3 mangkuk nasik tipu ni.. bersamaan dgn ko makan sebungkus plastik.. (kalau tak silap aku sebungkus) tapi kalau satu helai/keping plastik ponnn.. ko sanggup??

5 comments:

Ayu Katerina said...

babi betul china tau.. aku doa tokei dia kene gantung mcm kes susu tuh.. babih!!

nqr (qistina) said...

ooo..yg telur tiruan tu kena gantung ye?bagus!!!! bahaya tau... kalau org preknen makan.. apa la jadik ke baby dlm perut tuh.. tak patut betoi..

Fieda said...

erk..?? bukan takat makanan dari china rasa macam was2 nak guna tau...pinggan mangkuk pun mula dah pk berkali2 sekarang ni...ye la, dengan bahan pewarna merbahaya lah... fabrik dari china pun kena hati2....apa la dia org ni, hanya pentingkan kuantiti dari kualiti dah tu safety lagi hampesss la...

nqr (qistina) said...

fieda-memang weeeeeiii.. pinggan mangkuk dia letak tulang babi ke tulang org mati aku lupaa...

sharifah rosidah said...

china ni dia buat makanan macam baju, semua benda dia nak tiru langsung tak fikir pasal kesihatan.