Saturday, May 7

korang rasa aku pelik ke?

korang rasa aku pelik ke?

kalau aku cakap aku suka bau hujan yang memula turun tu.. aku sendiri tak sure bau tu bau hujan yang baru turun or bau tanah tu kena hujan. susah aku nak cakap.. ada macam satu bau gas ke apa ntah tapi sedap sangat bau tu.. kat poland ni aku tak dapat bau ni dah.. sebab everytime hujan aku ada dalam bangunan..


kalau aku cakap aku suka bau baby baru lahir... aku penah kan buat entry pasal aku rindu bau baby.. tatau la kenapa.. aku rasa baby baru lahir ni ada satu yang sangat sedap... macam yang aku tulis kat entry tuh...
*******
awh..dah merepek.. cakap pasal rindu.. series aku rindu nak bau baby.. baby yang masih kecik ni.. dia ada satu bau tau..satu bau yang susah aku nak cerita macam mana tapi aku rindu bau tuh.. tapi aku nak gambarkan pada korang gak.. bau dia ala ala baby yg masam.. or kalau dah mandi pun dia ada bau tu kat ubun2 kepala dia.. alaaaa... rindunya bau tuhhhhh... aku tak pasti sama ada semua baby ada bau tuh atau anak anak aku je ada bau tu or anak anak sesapa yang pakai produk johnson baby je tau bau tu mcm mana.. aku tatau sama ada bau tu sbb produk dia pakai or mmy natural bau baby tu sendiri.. awww.. mama rindu bau tuh!!!!
*****

aku suka sangat bau tuh!!!aku rasa korang mesti dapat bayangkan macam mana bau tuh kan? kalau korang tak dapat bayangkan.. ce gomol2 budak yang baru lahir.. mesti korang paham macam mana bau tuh :)

kalau aku cakap aku suka bau ubat gegat.. :p bukan ubat gegat bulat bulat putih tuh yang nak halau lipas tu. itu aku tak suka.. sebab bau dia kuat sangat.. (nenek aku suka nau letak ubat gegat tu dalam almari baju dia) ni ubat gegat yang dalam toilet tuh.. yang ada perisa bau macam macam tuh.. alahai.. rindunyaaa... lama tak bau tuh.. nanti nak cari la kat supermarket nak letak dalam toilet. ngeeee.....

kalau aku cakap aku suka bau buku baru beli.. :) atau pun majalah. sedapnya bau tuh.. kalau berbalut dalam plastik, aku memang sentap cepat2 sebab aku nak bau buku atau majalah tuh.. aku tak terus baca.. aku selak dlu buku n majalah tu lelaju.. alaa.. mcm mana nak ceta ek.. yg korang slide kan dr tepi tuh laju2.. aku sedut dulu bau dia. hahaha... buku lama pun sedap.. ni buku lama yang kat kedai buku buku terpakai tuh... last aku gi bau buku lama time farewell aku dorg buat kat penang,.. ada satu kwnsan jual jeruk tu atas dia ada kedai buku terpakai...

kalau aku cakap aku suka bau rumput atau daun pas potong.. semalam aku dapat bau ni sebab kontraktor potong rumput kat area luar embassy aku ni... masa lalu tu aku siap pejam mata and sedut bau dia okeh... siap ada pakcik polish tu sengeh je tengok aku semalam... isk.. nak kena beli mesin rumput macam zara ni nampak gaya nyaa... so aku boleh la bau selalu time potong rumput.. kan???

kalau aku cakap aku suka bau cat... selalu dedulu aku tolong bapak aku cat grill rumah time nak dekat raya sedapnya bau cat okeh.. bau ni pun dah lama aku tak dapat bau.. ada jugak terpikir nak cat rumah aku duduk sekarang ni... tapi rugi la plak kan sebab kita bayar sewa sekali dengan perabot ni.. jadi macam bazir je aku cat nanti sedap la tuan rumah kan? pastu skang ni cat2 dah ada bau wangi kan?mahal sikit kan harganya dari cat biasa...

kalau aku cakap aku suka bau pen marker yang baru je bukak tuh.. hoih!!!korang letak apa ha kat pen marker ni?yang jadik sedap sangat bau nyaaa???? selalu pakai pen marker ni time kursus kena menulis atas kertas mah jong.. eeeiii..suka tau bau pen marker tuh!

kalau aku cakap aku suka bau minyak tanah / tinner / petrol.. hahhahaa.. saiko kan aku? kenapa la aku ni ek? tapi memang sedap and boleh buat orang high pun kalau bau tuh.. lelebih lagik bau thinner tuh... aku memang suka betul laaa....

kalau aku cakap aku suka bau esen vanilla... itu je esen yang aku suka.. hr tu masa aku 1st time bau esen pandan.. macam suka jugak tapi tak leh celen la bau esen vanilla ni.. bau esen vanilla ni buat aku lapar je tau...

akhir sekali.. aku suka satu bau tu.. :( bau tu ada lagi sikit sikit.. kejap lagi aku nak gi turun bawah bau lagi... bau apa?biar aku je yang tau bau apa...

so.. macam mana? korang rasa aku pelik ke? hehehehhe..

3 comments:

Fieda said...

hokey...bab bau nih...saya pun suka bau tanah baru lepas hujan...tapi make sure la masa tu dah lama kemaraukan...pastu baru hujan...fuhhh...aromanya....sedap je....(boleh bayangkan tak????). Lagi satu bau baby ni...saya suka bau masam yang kat tengkuk baby tu...hehehehehehe...masyam je...tapi syuka...kuikuikui...tapi nuriel sekarang kalu tengkuk dia tu, sila bau selepas mandi ye...klu tak, boleh pengsan....

dd.hasnidar said...

bau hujan best,bau marker pn best.tapi bau baby tu memang best.bau masam je.aku rasa la kan,tu la bau semulajadi bebudak..

Intan Attique-a said...

saya pun suka dgn bau2 d atas. kadang2 kalo ujan baru turun, intan ckp " eh dah ujan" member2 sume pelik, "mcm mana kau tau ujan?" intan ckp, ujan ada bau. dorg pelik ujan pon ada bau? haha. sooo x semua dpt nikmat bau ujan sbenarnyer.