Tuesday, May 3

jangan marah aaaaaa

aku kakak yang KEJI.. walaupun dia tutup kotak komen kat blog dia.. pastu tak boleh wish and komen kat facebook dia... aku tetap post kat fb and blog aku jugak. muahhahahahhaha!!! satu satunya gambar nikah/selepas nikah dia.. hahahaa.. cerita lanjut di SINI OKEH.. tapi ingat.. dia sudah tutup kotak komen. hehehe.. aku copy paste je la ek...

*************

Puang Qastalani


DSC_0747
Baiklah, sila tutup mulut masing-masing. (dan sambung baca)
Itu adalah majlis nikah haku.
Macam kawen koboi, kan? –_-“
Minta maaf mana rakan-rakan yang tak diinform / tak dijemput. Ini memang majlis kawen kecil-kecilan. Bersama saudara mara terdekat.
Ko tengok, mana ada haku pakai veil hape bagai kan! Macam jamuan hari raya aje. (Ehh, korang buat jamuan hari raya pun lagi grand siap pasang khemah depan rumah kannn!)
Semuanya all of a sudden! Kitorang decided nak nikah, told our parents, dan uruskan semuanya dengan segera. Sebab haku tetap nak date 1 May itu kann. So tempoh masa untuk siapkan betol-betol kesemuanya sangat tak cukup. Very the budget lagi pulak la kann!
Kalau kaya macam Donald Trump tu, hari ni decide nak kawen esok pukul 10 am da tersiap sedia khemah, pelamin hape bagai kann. Tapi tu Donald Trump, kita ni Donald Duck aje ha. Buat aje lah kecik-kecik apa yang terboleh.
Terima kasih kepada closed friends, families, relatives yang hadir dan membantu serba serbi.
p/s: Ini lah satu-satunya gambar kitorang berdua bersama. Hari nikah tu takda amik gambar sama-sama pun. Takda nak hired photographer pun. Kan da cakap, nikah koboi. Hik!
Oh lagi satu, haruslah dress ini merangkap menjadi baju raya nanti! Miahahahha

**************
aku happy untuk ko ngah..sib baik takde snap gambo over over..kalau tak aku tgk mesti sedey!

5 comments:

jelita78 said...

wow..
sangat braniiii, ok!
disebabkan dia freeze komen box tu, maka aku nak komen kat tempat ko ni laa..
takper ekk?
sebenarnya, asalkan dapat restu ayah bonda, that is the most important thing of all..
biar kawin koboi, jgn kawin lari buat malu mak bapak..
itu memang tak diterima laa..

yg lain tu, keramaian tu semua, hal duniawi semata-mata.

semoga dimurahkan rezeki, dan dipenuhi masjid itu dengan kasih sayang dan kebahagiaan yg berkekalan lah hendaknya..
aminnnn..

zeta said...

tu laa..bagus betul dia merahsia..alhamdulillah.. :)

nqr (qistina) said...

jelita n zeta-tq beb!!adik aku mmg sengal...buat cerita tergempar mcm tuh..

sharifah rosidah said...

Diam-diam asyik balik kuantan je, rupanya terus menikah, terkulat-kulat kita membacanya, tapi biarlah dia bahagia selepas menderita sebelum ini, harap2 kali ini sehingga nyawa yang terakhir Amin.

nqr (qistina) said...

auntie-hehhehhe..dia tutup kotak komen dia tuh..auntie ada nombor dia kan???auntie call la wish dia...