Monday, May 9

qaiyisha marami mahathir

kenapa aku type nama penuh dia? apa apa pun itu bapak dia jugak kan? mungkin ramai yang baca blog aku ni.. tak tau yang qaiyyum ni ada kakak... nama dia qaiyisha marami mahathir.. cantik budak nya... kulit putih.. ramai yang cakap qaiyisha ekot muka aku... anak yang baik.. dengan tutur kata... rajin.. belajar pandai... pandai jaga adik.. itu lah anak aku.. qaiyisha marami.. atas sebab sebab yang tidak dapat aku kongsikan dengan semua.. qaiyisha di jaga oleh ayah dia dan bonda tiri dia... kalau korang tanya aku.. aku tak da ayat yang sesuai nak gambarkan betapa aku sayang dia.. betapa aku rindu dia... mungkin ini ada lah takdir.. yang tertulis untuk aku dan qaiyisha serta qaiyyum... tapi aku percaya... qaiyisha akan cari aku bila dia besar nanti... bukan mama tak sayang, mama sayang.. tapi ini kesudahan keluarga kita, sha...






20 comments:

Zara said...

oh beb..sedih ok! xpelah, pasti ada hikmahnya k. cheer up beb.
betul ckp ko..pasti dia cari ko besar nnt...

anak_hamja said...

ish da nangis da bace entry ni.. nasib baik saye dan adik x berpisah even mak dan ayah da x besame... x suke la feeling gini....

nqr (qistina) said...

tuan punya badan yang tengah menaip tadi ni pon dah sebak sebak...tq, doakan kami!

Maya Marisa said...

Be strong ok dear. Insyallah, ur darl & u will be reunited one day. Just dont give up hope ok dear!

nqr (qistina) said...

insya Allah Maya.. harapnya kalau ada kesempatan balik nanti, dapat la jumpa anak dara tu..jumpa kejap pun jadi laa

intanz said...

Sedihnya.. betakung2 airmata ni ha..takpelah qis, doa byk2 moga Allah satukan kalian satu hari nnt.. insyaallah..

mya said...

hukss.. sedih aku..
ye comel budaknya..
aku doakan di satu hari yang permai ko, qaiyyum dan qaiyisha akan bersatu semula k..

dd.hasnidar said...

aku taktau nape tiap kali tgk muka anak dara aku ni,aku plak yg sebak.
hati sorang mak kot..

tp cantik betul ye dia.ada gak iras muka ko.ko kecik dulu muka camni gak eh?

PatinPasta said...

Qistina,
Ahhh.. cute! She does look like you, you know.

Jauh atau dekat, harap hubungan tu sentiasa berkekalan :|

Edira Azreen said...

sayu aku beb...plk tu qaiyisha masa kecik aku tgk ada muka aisyah....aku pon yakin dia akan cari ko.aku harap dia pandai bertenet n tau blog ko..teruskan menulis...

nqr (qistina) said...

intan - aku tau ko selalu akan nanges kalau benda libat2 anak ni.. tq kak..

mya - thanks babe.. aku dah lama tak jumpa dia ni.. last aku bwk dia holiday ke melaka thn br cina tahun lepas..

dd - anak dara ko? okeh.. aku konpius kejap baca komen ko...

kak aida - thanks kakak.. agree with you.. takde sapa boleh ubah ibu kandung qaiyisha is qistina

edira - betul.. aku tiap kali tgk aishah.. aku akan terkenan ke qaiyisha.. iras2 nya ada..

Mira Marlena said...

She is so adorable la qis,
InsyaAllah Allah akan sentiasa mendengar doa u,be strong and keep on the doa's.

jelita78 said...

Ampun..ampun...
Sorry sesangat beb..
Mulut aku yg celupar tanya..
Sorryy...
Tak berniat apa apa pon..
Sedey siot..
Aku pon tak pasai pasai sebak plak ni..
Ampun..
Tobat tak tanya lagi dah..

Respek your privacy and i solute your strength in facing the life obstacles..
It takes great courage to live through this..

nqr (qistina) said...

mira - tq mira.. memang dia cantik.. moga doa dimakmulkan...

jelita - ehhh.. jgn mcm tu babe.. aku bkn kata ko laaa....bukan ko je nak tau :) aku pun silap tak penah bercerita... psl sebab apa tuh.. sebab nak jaga hati orang yang membaca... blog ni kan public..

Leen ^___^ said...

Babe!!! Sedih! Aku ingat lg time tu aku tgh mekap tetibe korang 3 org menanggis belakang aku.. memula nak joint sekali tp kang aku autie ling plak paling last berenti nanggis.

Yeps! Qayum juga pandai mengambil hati kakak nya. Ketika kakak nya nak air susu strawberry wapun itu air fav qayum .. qayum dgn hati terbuka memberikan pada kakaknya..Kalau dgn auntie ling nye "mana mauuuun nyer"

nqr (qistina) said...

auntie ling - ye babe.. time tu aku berborak dgn dorg.. pastu elok je semua leh nanges sedih... sudahnya aku aku sekali sedih nanges

dd.hasnidar said...

eh?typo pulak.hehe.dah tentu la anak dara ko.ada dara aku kenapa pulakkk..

cantikkan dia?..

Iz said...

Cantik anak kau babe. Berapa dah umur dia sekarang?

nqr said...

Iz - sudah jawab di twitter kan? :)

Ernie - yup! aku pasti ko memahami aku...

Anonymous said...

comel sha waktu kecil, tapi sekarang dah tak kot